Sport na schooltijd

Sporttoernooien
De Eendracht is een actief deelnemer aan de verschillende jeugdsporttoernooien op de woensdagmiddag, georganiseerd door de afdeling ‘Sportservice’ van Accres in samenwerking met de jeugdafdelingen van de verschillende sportverenigingen in Apeldoorn.

De toernooien zijn bedoeld om de leerlingen groep 3 t/m 8 actief te stimuleren tot bewegen en kennis te laten maken met verschillende sporten. Zo zijn er het hockey-, hand- en basketbal, voetbal- en volleybaltoernooi.

Ook is de Eendracht deelnemer aan het jaarlijkse Apeldoornse scholenschaaktoernooi voor leerlingen van de basisschool.

In de centrale hal van de school staat onze prijzenkast, die eigenlijk te klein wordt. De kinderen doen het zo goed op de toernooien, dat ze regelmatig één of meerdere bekers winnen. Geen wonder dat De Eendracht vaak in de top 3 van “Sportiefste school van Apeldoorn” eindigt!

Avondvierdaagse in Ugchelen
Elk jaar doen we mee met de Ugchelense Avond4daagse. De organisatie voor dit evenement is in handen van de evenementencommissie.

Sport van de maand
De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen vanaf september na schooltijd meedoen aan allerlei sporten via ‘Sport van de maand’. Diverse sportverenigingen zorgen voor een goede begeleiding met als doel om kinderen bijna kosteloos kennis te laten maken met verschillende sporten.

Ouders ontvangen via de school het sportprogramma waarvoor de kinderen kunnen zich maandelijks kunnen aanmelden. De sporten vinden plaats in één van de Apeldoornse gymzalen of op de eigen sportaccommodatie van de organiserende vereniging.