Activiteiten na schooltijd

Sporttoernooien
Onze school doet mee met de verschillende sporttoernooien, die worden georganiseerd door Accres, de afdeling sportstimulering van de gemeente Apeldoorn. De toernooien zijn bedoeld voor de leerlingen van de midden-en bovenbouw.  Zo zijn er het slagbal-, basketbal, voetbal- en volleybaltoernooi. Daarnaast zijn er ook nog de atletiekdagen voor groep 7.  Hulp van ouders bij de sporttoernooien meer dan welkom.

Alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 hebben de mogelijkheid mee te doen aan de jaarlijkse scholierencross op een zaterdag in het voorjaar in het Orderbos.

In de centrale hal van de school hangt onze prijzenkast, die eigenlijk te klein wordt. De kinderen doen het namelijk zo goed op de toernooien, dat ze regelmatig één of meerdere bekers winnen.
Geen wonder dat De Eendracht vaak in de top 3 van “Sportiefste school van Apeldoorn” eindigt!

Avondvierdaagse in Ugchelen
Elk jaar doet we mee met de Ugchelense Avondvierdaagse. De organisatie voor dit evenement is in handen van de evenementencommissie.

Sport van de maand
De kinderen van groep 5 t/m 7 kunnen vanaf september na schooltijd meedoen aan allerlei sporten bij de ‘Sport van de maand’. Diverse sportverenigingen zorgen voor een goede begeleiding met als doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. De kinderen kunnen zich maandelijks aanmelden. De sporten vinden plaats in één van de Apeldoornse gymzalen of op de eigen sportaccommodatie van de organiserende vereniging, zoals het Sportpark Orderbos.

Brede schoolactiviteiten

De Brede School Zuid-West bestaat naast onze school nog uit de Rietendakschool  en Willem van Oranjeschool. De Brede School biedt een fantastisch breed scala aan activiteiten.  De activiteiten vinden soms plaats onder schooltijd maar meestal naschools. Een willekeurige greep uit het aanbod: sportinstuiven, weerbaarheidstraining, tekenen en schilderen, toneel, piano- en gitaarlessen,  sieraden of animaties maken, wolvilten, streetdance en dansen met kleuters.