extra activiteiten na schooltijd

Sporttoernooien
De school doet mee met verschillende sporttoernooien, die worden georganiseerd door Accres, de afdeling sportstimulering van de gemeente Apeldoorn. Meestal richten deze toernooien zich op de oudere leerlingen. Zo zijn er het slagbal-, voetbal- en volleybaltoernooi. We schrijven ieder jaar op een aantal toernooien in. Daarnaast zijn er ook nog de atletiekdagen voor groep 7.Hulp van ouders is hierbij meer dan welkom.

Met de jaarlijkse scholierencross in het Orderbos kunnen alle leerlingen meedoen uit de groepen 3 t/m 8.
De Brede School organiseert ook vaak een sportdag voor (een deel van) de 3 scholen (naast onze school OBS De Rietendak en PCBS Willem van Oranje).
In de centrale hal van de school vindt u een prijzenkast, die eigenlijk te klein wordt. De kinderen doen het namelijk zo goed op de toernooien, dat ze regelmatig één of meerdere bekers winnen.
Geen wonder dat De Eendracht vaak in de top 3 van “Sportiefste school van Apeldoorn” eindigt.

Avondvierdaagse in Ugchelen
We doen elk jaar mee aan de Ugchelense Avondvierdaagse. De organisatie voor dit evenement is in handen van de EC.

Sport van de maand
De kinderen van groep 5 t/m 7 kunnen vanaf september na schooltijd meedoen aan allerlei sporten bij de ‘Sport van de maand’. Diverse sportverenigingen zorgen voor een goede begeleiding van deze sportkennismaking.
De kinderen kunnen zich maandelijks aanmelden. De sporten vinden plaats in één van de Apeldoornse gymzalen of op de eigen sportaccommodatie van de organiserende vereniging, zoals het Sportpark Orderbos.

Sportinstuif
Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 worden er regelmatig sportinstuiven georganiseerd onder deskundige en bevoegde leiding. Dit aanbod loopt via de Brede School en is in handen van Accres.

Bredeschoolactiviteiten
De Brede School biedt een breed scala aan activiteiten. Zowel onder schooltijd als daarna. Een willekeurige greep uit het aanbod: sportinstuiven, weerbaarheidtraining, tekenen en schilderen, sieraden maken, wolvilten, de roefeldag, judo, streetdance, dansen met kleuters, etc.