Sport na schooltijd

Sporttoernooien
De Eendracht is een actief deelnemer aan de verschillende jeugdsporttoernooien op de woensdagmiddag, georganiseerd door de afdeling sportstimulering van Accres in samenwerking met de jeugdafdelingen van de verschillende sportverenigingen in Apeldoorn.

De toernooien zijn bedoeld om de leerlingen groep 3 t/m 8 actief te stimuleren tot bewegen en kennis te laten maken met verschillende sporten. Zo zijn er het hockey-, hand- en basketbal, voetbal- en volleybaltoernooi. Er is de mogelijkheid voor stijldanslessen en de leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 hebben de mogelijkheid mee te doen aan de jaarlijkse scholierencross op een zaterdag in het voorjaar in het Orderbos.

Ook is de Eendracht deelnemer aan het jaarlijkse Apeldoornse scholenschaaktoernooi voor leerlingen van de basisschool.

In de centrale hal van de school staat onze prijzenkast, die eigenlijk te klein wordt. De kinderen doen het zo goed op de toernooien, dat ze regelmatig één of meerdere bekers winnen.
Geen wonder dat De Eendracht vaak in de top 3 van “Sportiefste school van Apeldoorn” eindigt!

Avondvierdaagse in Ugchelen
Elk jaar doet we mee met de Ugchelense Avondvierdaagse. De organisatie voor dit evenement is in handen van de evenementencommissie.

Sport van de maand
De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 kunnen vanaf september na schooltijd meedoen aan allerlei sporten bij de ‘Sport van de maand’. Diverse sportverenigingen zorgen voor een goede begeleiding met als doel om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. De kinderen kunnen zich maandelijks aanmelden. De sporten vinden plaats in één van de Apeldoornse gymzalen of op de eigen sportaccommodatie van de organiserende vereniging.