Ouders mee naar de klas in de ochtend

Ouders en verzorgers zijn vrij om hun kind in de ochtend naar de klas te begeleiden. We stellen hierbij geen beperking. Wel gelden hierbij de volgende voorwaarden:

  • Wij vinden het belangrijk dat onze lessen direct bij de 2e bel kunnen aanvangen. Dit betekent dat alle ouders uiterlijk 8.30u de school hebben verlaten.
  • We willen kinderen stimuleren om zelfstandig hun tas uit te pakken en hun schoenen uit te doen bij de kapstokken. Vanwege de beperkte ruimte bij de kapstokken bij de hoofdingang, vragen wij ouders in de schoolhal te wachten tot hun kind klaar is bij de kapstokken.
  • De leerkracht staat bij aanvang van de schooldag bij de deur van het klaslokaal. Zo kan hij/zij alle kinderen individueel begroeten op het moment dat kinderen de klas ingaan. Daarom kunnen leerkrachten ’s ochtends geen langere gesprekken met ouders voeren. De communicatie met de leerkracht moet in de ochtend dus beperkt blijven tot een korte mededeling of vraag. Ouders die behoefte hebben aan een langer gesprek met de leerkracht maken hiervoor een afspraak na schooltijd.