nieuwsbrief openbare basisschool de Eendracht 8 januari 2017

Namens het team van OBS De Eendracht wensen wij u een gelukkig, gezond en leerzaam 2017!

We hopen dat iedereen fijne feestdagen heeft gehad, lekker genoten heeft van de vakantie en goed is uitgerust om aan het 2e deel van het schooljaar te beginnen!
Wij zijn er klaar voor

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055

Uit groep 4

De kinderen in groep 4 zijn heel erg druk geweest in december! Geknutseld, tafeldiploma's gehaald en gelezen met een zaklantaarn. Dat was erg leuk om te doen! In de kerstvakantie lekker uitrusten, daarna weer in nieuwe groepjes aan de slag. Na de kerstvakantie worden we wat strenger worden met de gym. Wanneer er geen gymkleren zijn, wordt er niet gegymd, We gymmen op maandag en vrijdag.

Meer lezen.

Schoolfruit

Op woensdag, donderdag en vrijdag is er schoolfruit. Er zijn verschillende soorten fruit, zo is er voor ieder wat wils. We merken dat veel kinderen koekjes etc. mee hebben op deze dagen. We willen vragen of u er op wil letten dat uw kind op deze dagen fruit eet.

Meer lezen.

Schoolregels op De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er 1 schoolregel centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de maand januari staat de regel We lopen rustig door de school centraal.

Meer lezen.

Afspraken binnen de school

We willen de volgende schoolafspraken graag nog even onder de aandacht brengen. Kauwgom in de school: We willen geen kauwgom in de school en tijdens de les. We merken de laatste tijd dat er meer kauwgom wordt gekauwd. Aan u de vraag om geen kauwgom mee te geven naar school. Pengebruik: In groep 3 leren de kinderen gedurende het schooljaar met een vulpen schrijven. In groep 4, 5 en 6 gaat dit verder. Een vulpen zorgt voor een goede ontwikkeling van het handschrift van uw kind en de motorische ontwikkeling van uw kind. Als de ontwikkeling van het schrijven niet helemaal goed verloopt, maakt de leerkracht met u afspraken over de gekozen pen. In groep 7 en 8 staat de ontwikkeling van het eigen handschrift meer centraal. In groep 8 mogen de leerlingen ook met een eigen gekozen pen schrijven. We willen vragen of u er op wil letten dat de …

Meer lezen.

Nieuws van de kleuters

Proostend het nieuwe jaar in. Een heel nieuw en spannend jaar staat weer voor de deur. We zullen met ons allen ons best doen om er een geweldig goed jaar van te maken en hoe dan beter te beginnen dan met het proosten op het nieuwe jaar. Op de eerste schoolmaandag 9 januari zullen alle kleuters en hun leerkrachten het glas heffen op een mooi 2017. Kikker in de kou Op woensdag 11 januari zullen de kleuters starten met een nieuw project. Het thema zal dit keer "kikker in de kou" zijn. We zullen dit met de groepen 1 en 2 openen in het speellokaal met een schitterende toneelvoorstelling. Ik teken naar je toe Op woensdag 18 januari krijgen alle kleuters een geweldig inspirerende workshop in het speellokaal. Het onderwerp van deze workshop is "ik teken naar je toe". Voor groep 1 zal dit zijn van 9.00 tot 10.00 uur …

Meer lezen.

Alle spaarders bedankt!

Vorige maand hebben heel veel ouders boodschappen gedaan bij de Jumbo en daarmee punten voor onze school gespaard. Iedereen die dat gedaan heeft willen wij heel hartelijk bedanken. De school heeft  voor ruim 1300 euro speelmateriaal  voor de leerlingen mogen bestellen. Een mooie start van het nieuwe jaar!

Meer lezen.

Extra handen in groep 2

Vanaf januari kan juf Thea extra ondersteunen in onze grote groep 2. Op maandag-, dinsdag- en woensdagmorgen neemt zij vanaf 9.00 uur telkens 10 leerlingen uit de groep om specifiek mee aan het werk te gaan. Per week komen alle kinderen aan de beurt voor het kleine groepje. Juf Natasja houdt op die manier 20 leerlingen in de klas over. De juffen overleggen samen het programma en de afspraken.

Meer lezen.

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige GGD

Op dinsdagmorgen 17-01-2016 komt Delphine Waelpoel, onze jeugdverpleegkundige van de GGD een inloopspreekuur houden van 8.30 tot 9.30 uur in de directiekamer. Ouders en verzorgers met vragen over gezondheid en opvoeding kunnen bij haar terecht. Een afspraak maken is niet nodig, maar mag wel. Dat kan via de leerkracht of Frieke (IB).

Meer lezen.

Gezondheidsonderzoek van 5 jarigen door verpleegkundige GGD

Ouders en verzorgers van kinderen die in 2011 geboren zijn, kunnen een uitnodiging verwachten voor een gezondheidsonderzoek van hun 5 jarige kind. Dit onderzoek vindt op school plaats door de verpleegkundige van de GGD die aan onze school verbonden is: Delphine Waelpoel. Op woensdag 11 en donderdag 12 januari gebruikt zij hiervoor de IB-kamer en op dinsdag 17 en woensdag 18 januari de directiekamer.

Meer lezen.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen beginnen met het Voorleesontbijt op woensdag 25 januari. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land gaat de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start. Op onze school komt Otto Meulenbeek, voormalig directeur van Leerplein055, voorlezen bij de kleuters. Ook in de hogere groepen zal voorlezen in die week tot 4 februari een prominente plek innemen in het schoolprogramma. Kijk voor meer informatie op www.nationalevoorleesdagen.nl

Meer lezen.

Kinderpostzegels

De kinderen van De Eendracht hebben ontzettend goed verkocht met de kinderpostzegelactie. We werden speciaal gebeld door de organisatie om de complimenten naar de leerlingen over te brengen. Onze leerlingen hebben voor bijna €9000,00 verkocht aan kinderpostzegels. Wauw! We zijn trots op onze leerlingen. Stichting Kinderpostzegels Nederland zet zich wereldwijd voor de bescherming en ontwikkeling van kwetsbare kinderen in. Zodat ze meer kans hebben op een betere toekomst. Elke dag zijn er kinderen die onze steun nodig hebben. Omdat ze te maken hebben met huiselijk geweld of armoede, of omdat ze moeten werken en daardoor niet naar school kunnen.

Meer lezen.

Van de Evenementencommissie

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig, gezond en gezellig 2017 toe. Dat het maar weer een leerzaam jaar, maar ook een jaar met leuke Evenementen mag worden. Mede doordat we er 4 nieuwe EC leden bij hebben gekregen, kunnen we het organiseren en realiseren van diverse Evenementen in 2017 weer voortzetten. De nieuwe leden zijn Linda Koelewijn, Natasja v.d. Anker, Susanne Kalkman en Jolanda Reinders. Welkom !!! In 2016 hebben er tal van leuke Evenementen plaats gevonden; een gezellig Bingo met leuke prijzen, het Sinterklaasfeest met een Sint die aankwam in een politie-auto en het gezellige en sfeervolle Kerstdiner. Het eerste Evenement wat op de planning van het jaar 2017 staat is de jaarlijkse Disco. Noteer alvast in jullie agenda: Vrijdagavond 3 februari a.s. Nadere informatie volgt. Verder gaan we in 2017 weer aan de slag met de Kinderkermis, het Paasontbijt, de Koningsspelen, de Avondvierdaagse, de Lopathon, enz… Wil je …

Meer lezen.