Herdenking Heidehof

woensdag 17 april 2024

Op begraafplaats Heidehof in Ugchelen staat het oorlogsmonument “Het Kruis van de Opoffering” . Hier liggen de 55 RAF-vliegers en twee andere geallieerde slachtoffers begraven.
Sinds dit schooljaar heeft De Eendracht het monument geadopteerd en neemt het deel aan verschillende activiteiten rondom dit monument.

Vandaag hebben onze groepen 7 en 8 deelgenomen aan de herdenking. Meester Maurits opende de plechtigheid, waarna Colin het ‘Act of Remembrance’ voordroeg en er twee minuten stilte volgde. Tim, Jinthe, Elize en Lotta hebben een zelfgemaakt gedicht voorgedragen ter herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Na de voordracht volgde de bloem- en kranslegging. Terwijl Juf Cynthia en juf Sietske de namen van de RAF-vliegers oplazen legden de kinderen een bloem bij het graf en liepen we nog een laatste keer langs alle graven.
Tot slot hebben Julia en Max namens groep 8 de bevrijdingsfakkel overdragen aan Ebubekir en Elin van groep 7. De fakkel staat symbool voor het overdragen van de zorgtaken voor het monument straks in groep 8.

Het was een mooie ingetogen plechtigheid en we zijn ontzettend trots op de kinderen en de inzet die ze hebben getoond tijdens zowel de voorbereiding als de herdenking zelf.

Delen via