nieuwsbrief openbare basisschool de Eendracht 1 oktober 2018

Inleiding

Inmiddels zijn we al een aantal weken hard aan het werk. De kinderen en de leerkrachten leren elkaar steeds beter kennen. In deze "Gouden Weken" wordt er in de klas veel aandacht besteed aan hoe we met elkaar om gaan, welke afspraken er zijn in de klas en hoe we prettig kunnen werken in de groep. Het mooie zomerweer heeft ons land verlaten en de eerste blaadjes vallen van de bomen. De herfst is in aantocht. Een van de eerste activiteiten in de herfst is de Kinderboekenweek. Dit jaar met een prachtig thema: Kom erbij (vriendschap). Ook hier besteden we zeker aandacht aan op school. Dit zult u ook zien in de school en in de hal.

Open dag op woensdag 10 oktober

Op woensdag 10 oktober openen alle basisscholen in Apeldoorn de deuren. Wij dus ook. Van 9.00u - 12.00u is iedereen van harte welkom in alle klassen.Op deze ochtend bent u ook van harte welkom om een kijkje te nemen bij uw kind in de klas. U ontvangt van ons deze week een rooster waarin de verschillende activiteiten in de klas worden aangegeven, maar natuurlijk mag u ook op ander tijdstip komen kijken. De koffie staat voor u klaar! U komt toch ook een kijkje nemen.

Schoolregels OBS De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er een schoolregels centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de maand oktober staat de regel: "We lopen rustig door de school" centraal.  

Jaarkalender

Op dit moment zijn we druk bezig de jaarkalender compleet te maken. Deze ontvangt u zo spoedig mogelijk en wordt ook op de website gedeeld.

Jowi 2e op NK Mountainbike

Jowi is afgelopen zaterdag 2de geworden op het Nk Mountainbike in Oldenzaal. Jowi heeft hard moeten knokken voor deze plek. Ze reden met zijn vieren in de kopgroep. Jowi heeft op de eerste, maar ook op de vierde plek gereden. Door technisch netjes te rijden en door te zetten tot het eind is hij beloond met een mooie zilveren medaille. Gefeliciteerd Jowi met deze topprestatie!

 

Recent gescheiden ouders en kinderen (8-16 jaar) gezocht voor onderzoek Gezinsrelaties na Scheiding

In Nederland maken jaarlijks zo'n 70.000 thuiswonende kinderen een scheiding van hun ouders mee. Met dit onderzoek willen we beter leren begrijpen hoe ouders en kind(eren) met elkaar omgaan na een scheiding en wat dit betekent voor de ontwikkeling van kinderen. De Universiteit Utrecht is daarom op zoek naar gezinnen waarvan ouders korter dan 1,5 jaar uit elkaar wonen of bijna uit elkaar gaan. Tenminste één kind is tussen de 8 en 16 jaar. Voor meer informatie zie de bijlage. Gezinsrelaties_na_scheiding_scholen    

Even voorstellen

Ik ben Eelco Peters student op het ROC Aventus te Apeldoorn. Ik ben 22 jaar en woon in Bennekom bij mijn ouders. Mijn eigen sport is turnen en acrogym. Sinds 2 jaar zit ik ook op volleybal. Ook geef ik springles binnen Dos Bennekom. Daarnaast werk ik ook in een pannenkoekenhuis in het weekend. In de zomervakantie ben ik een vrijwilliger bij Kinderdorp Bennekom. Ik doe de opleiding sport en beweging niveau 3 op het ROC Aventus Apeldoorn. Sinds september geef ik op basisschool De Eendracht gymlessen op de vrijdagochtend, aan de groepen: 4,5 en 6. Ik vind het tot nu toe heel erg leuk en ga met veel enthousiasme de komende stageperiode tegemoet.

 

Groep 3

Groep 3...het jaar van wiebeltanden, zwemdiploma's, leren lezen en nog veel meer. De kinderen zijn al een aantal keer komen wennen toen ze nog in groep 2 zaten. Toch is de overgang naar groep 3 altijd best groot. Een tafel met een laatje, boeken, schriften en een schrijfpotlood. Alles werd met veel enthousiasme ontvangen! Elke dag taal, schrijven en rekenen. Maar daarnaast ook ruimte voor onder andere expressie, natuur en spel. Het leren lezen is een belangrijk onderdeel van groep 3. Onze nieuwe methode 'lijn 3' zorgt ervoor dat de kinderen op een goede manier in aanraking komen met de nieuwe letters. Vervolgens is het oefenen op woorden en zinnen. We krijgen daarbij hulp van groep 8. Elke dinsdag lezen ze één op één met een leerling van groep 3. Het is heel mooi om te zien met hoeveel geduld ze dit aanpakken. Leren lezen is vooral veel kilometers maken. …

Meer lezen...

Een kijkje in groep 3/4

Wat zijn die eerste weken voorbijgevlogen! Waar het eerst nog even wennen was met z'n allen in een nieuwe groep, gaat het nu al helemaal vanzelf. Groep 3 We zijn druk bezig geweest met het leren lezen van de eerste letters en woorden. Zo kunnen we nu al vloeiend en vlot de woorden rik, daan, boom en traan lezen. En we oefenen ook al op hele zinnen. En weet je... we gaan als een speer!  Ook groep 4 was onder de indruk. Maar zelf hebben ze natuurlijk ook niet stil gezeten. Groep 4 Met grote vraagtekens boven het hoofd hebben we de eerste dagen naar ons taal- en spellingsboek gekeken, want dat was toch best een beetje ingewikkeld. Maar u kunt ons nu alles vragen over werkwoorden, het zelfstandig naamwoord en de lidwoorden. Met rekenen zijn we druk aan het oefenen met het springen op de getallenlijn en de tafels. Doen …

Meer lezen.

Nieuws uit groep 4.

We zijn al aardig gewend in groep 4! Wennen aan spelling en taal, maar het gaat heel goed. De kinderen hebben al geleerd wat een zelfstandig naamwoord is, en ook het alfabet heeft geen geheimen meer. Met rekenen gaan we de komende periode door met sprongen van 10, en we beginnen met de tafels. Tijdens de Kinderboekenweek mag iedereen zijn of haar lievelingsboek meenemen en erover vertellen. Ook is het leuk wanneer er af en toe een ouder of opa/oma komt om voor te lezen in de klas. Er komt een lijst waarop u dat kunt invullen.

 

Groep 7 en 8 zijn op pad geweest

Het schooljaar is nog maar een paar weken oud, maar groep 7 en 8 hebben al veel leuke activiteiten meegemaakt. De eerste schoolweek begon goed met de opnames van de KidsTop20. Wat een leuke dag was dat! Op 8 september was de uitzending op televisie die we natuurlijk in de klas ook hebben teruggekeken. Als echte tv-sterren stonden de kids te stralen in de studio. Op 8 september zijn de groepen 7 en 8 naar de Papierfabriek in Loenen geweest. Dit is een papierfabriek die nog steeds draait en in ere is gehouden door de grote papierfabrieken. De kinderen kregen uitleg over de fabriek, mochten alles bekijken en hebben er opdrachten gedaan. Vooral de fantastische vrijwilliger maakte de kinderen erg enthousiast en liet de kinderen zelf papier maken en gaf de kinderen papier mee met verschillende tekeningen erin gedrukt. In het kader van de Nationale sportweek zijn groep 7 en …

Meer lezen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055