nieuwsbrief openbare basisschool de Eendracht 1 juni 2017

Nieuws van Leerplein055

Aan de ouders/verzorgers, Zoals u wellicht ook uit de landelijke media heeft vernomen, wordt het lerarentekort steeds duidelijker. Dat merken wij vooral doordat er steeds minder invallers beschikbaar zijn. Wij willen dat ook uw zoon of dochter een goede invaller voor de klas krijgt die continuïteit van het onderwijsproces mogelijk maakt. Wij zijn soms echter genoodzaakt tot creatieve oplossingen. Uiteraard vraagt ons bestuur -Leerplein055- aandacht voor deze problematiek bij de landelijke overheid. Binnen Apeldoorn is Leerplein055 in overleg met de andere schoolbesturen om hierin gezamenlijk oplossingen te bedenken. Het naar huis sturen van leerlingen proberen wij te voorkomen. Echter, in incidentele gevallen, kan een andere oplossing niet gerealiseerd worden. Wij communiceren hierover zorgvuldig en zorgen steeds dat er in uiterste nood altijd opvang op school geregeld wordt. Wij zijn verplicht om ons bestuur te informeren als wij een groep naar huis moeten sturen zodat Leerplein055 het invallersprobleem op al haar scholen kan monitoren en deze informatie kan meenemen in haar overleg met de andere schoolbesturen.

Meer lezen.

Groepsindeling voor het nieuwe schooljaar

Beste ouders/verzorgers, Anders dan we eerder hebben aangekondigd maken we volgend jaar een groep 3/5 i.p.v. 4/5. De groep 3 wordt erg groot en we vinden het beter die groep te splitsen, vooral gezien het startende leesproces. De groep 4 wordt dan natuurlijk wel groot. Daar hebben we op woensdag 2 leerkrachten, zodat we extra ondersteuning kunnen organiseren. De leerkrachten zullen met ouders in gesprek gaan over welke leerlingen van de nieuwe groep 3 naar de combinatiegroep gaan, voor groep 5 blijven het dezelfde kinderen die nu in de 4 van 3/4 zitten. Totaal ca. Verdeling Leerkrachten 1 20 20 Ellen Trienekens Seline De Meyer (maandag) 2 30 30 Natasja Verheul 3 30 20 Monique Zuideveld Vacature voor vrijdag 3/5 10/12 Gemma Velders 4 30 30 Désirée Bom Herman Beekman (dinsdag) Dubbele bezetting op woensdag (Desirée en Herman) 5 36 24 Bert Hartgers Herman Beekman (maandag) 6 24 24 René …

Meer lezen.

Lopathon

Op donderdag 22 juni lopen de kinderen weer de lopathon op school. De lopathon begint om 13:00 uur. De kinderen van groep 1 en 2 lopen een eigen rondje op het veld. De kinderen van groep 3 t/m 8 lopen het grote rondje rondom de school. De leerlingen krijgen op donderdag 1 juni een brief mee naar huis voor de sponsoring. Dit jaar gaat een deel van het geld naar de Speelgoedbank Apeldoorn. Iedere groep heeft 2 stempelaars nodig, graag opgeven bij de leerkracht van uw zoon/dochter indien u wilt helpen. We hopen op mooi hardloopweer en veel sponsors/supporters, zodat we er een sportieve en gezellige middag van kunnen maken!

Meer lezen.

Laatste schooldag van dit schooljaar

Op donderdag 6 juli is de laatste schooldag van het jaar. Groep 8 is op deze dag al vrij. Groep 1 t/m 7 gaan op deze dag wel naar school. Op deze dag hebben we een continurooster. Om 8.30u starten we de dag en om 14.00u start voor iedereen de vakantie. Naast het opruimen van hun eigen klas en afsluiting in de eigen klas verzorgt de Evenementencommissie een leuke activiteit op het schoolplein. Wat dat is, blijft nog even een verrassing. We maken er een geslaagde, leuke laatste schooldag van. Ook eten we traditiegetrouw pannenkoeken met z'n allen. De Evenementencommissie zorgt voor borden en bestek. Wel zijn we op zoek naar pannenkoekenbakkers? De inschrijflijsten komen tegen die tijd weer bij de lokalen te hangen. U bakt toch ook mee?    

Meer lezen.

Tweede rapport groep 1 t/m 7 + Rapportgesprekken

De leerkrachten zijn druk bezig met het maken van de rapporten. Op maandag 19 juni einde van de dag gaat het rapport open in het Ouderportaal. U kunt dan het rapport van uw kind(eren) vast bekijken. De kinderen krijgen het rapport (de papieren versie) mee op woensdag 21 juni. In de week van 26 juni vinden de rapportgesprekken plaats. Woensdag 21 juni krijgt uw kind een brief daarover mee. We willen u vragen deze uiterlijk donderdagochtend 22 juni weer in te leveren. De leerkrachten kunnen dan een planning maken en rekening houden met broertjes en zusjes. Deze gesprekken zijn alleen voor groep 1 t/m 7. U kunt aangeven of u behoefte heeft aan een gesprek. Het rapport is digitaal te bekijken via het Ouderportaal, waar u allemaal een inlogcode voor heeft gekregen. Mocht u er niet meer in kunnen komen, stuur dan een mailtje naar cbourgonje@leerplein055.nl. Graag vermelden van wie u de ouder bent, dan …

Meer lezen.

Schoolreisjes

Alle groepen gaan ook dit schooljaar weer op schoolreisje of kamp. Bij deze laten we weten waar alle groepen naar toe gaan. De precieze informatie krijgt u later van de leerkrachten van uw kind(eren) Groep 1 en 2: Land van Jan Klaassen, donderdag 15 juni Groep 3, 3/4 en 4: De Spelerij, maandag 19 juni Groep 5 en 6: Pretpark Slagharen, dinsdag 13 juni Groep 7: HAPS Kamp, woe 28, do 29 en vrij 30 juni Groep 8: Kamp in Epe, woe 14, do 15 en vrij 16 juni

Meer lezen.

Groep 7 valt in de prijzen!

In de "Week van de Techniek" heeft groep 7 een bezoek gebracht aan het ROC Aventus. De Week van de Techniek is een evenement waarin leerlingen op een leuke en uitdagende manier kennis maken met techniek. Het bezoek werd afgesloten met een quiz. Onze groep 7 kwam als winnaar uit de bus! Op 16 juni gaan we klimmen en klauteren in het Klimbos!

Meer lezen.

Schoolregels

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er een schoolregels centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels.   Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de laatste maand van het schooljaar besteden we aandacht aan alle 4 de regels. Per schoolweek staat er 1 schoolregel centraal. Zo passeren alle schoolregels nog weer voor de vakantie.

Meer lezen.

Doordraaidag

Op donderdag 22 juni is de 'doordraaidag' gepland. Om 10.30 uur wordt groep 8 naar huis gestuurd en draaien alle groepen alvast een klas door. Leerlingen kunnen dan tot 12.00 uur even kijken hoe het volgend jaar wordt in de nieuwe groep bij de nieuwe leerkracht. Nieuwe leerlingen voor 2017-2018 worden ook uitgenodigd voor de doordraaidag. Hun ouders kunnen kennis maken met elkaar onder het genot van een kopje koffie in de hal.

Meer lezen.

Vakantie en vrije dagen in 2017-2018

Vakantie Periode Herfstvakantie 16-10 t/m 20-10-2017 Kerstvakantie 25-12-2017 t/m 05-01-2018 Voorjaarsvakantie 26-02 t/m 02-03-2018 Goede vrijdag en Paasmaandag 30-03 t/m 02-04-2018 Tulpvakantie, incl. Koningsdag (27-04), Hemelvaarsdag (10-05), Vrije vrijdag (11-05) 27-04 t/m 11-05-2018 Pinkstermaandag 21-05-2018 Zomervakantie 16-07 t/m 24-08-2018   Extra vrije dagen en dagdelen: Vrijdagmiddag 22-12-2017 groep 5 t/m 8 vrij Vrijdag 13-07-2018, de laatste dag voor de zomervakantie, alle leerlingen de hele dag vrij Donderdag 23-11-2017 en dinsdag 22-05-2018 studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen de hele dag vrij De kinderen van groep 1 t/m 4 zijn op de volgende vrijdagen vrij: 01-09, 22-12, 23-02, 18-05, 13-07. De groepen 1 en 2 zijn daarnaast de volgende vrijdagen vrij: 13-10, 17-11, 26-01, 23-03, 15-06.

Meer lezen.

Luizen? Haar vast!

We waren lang luizenvrij, maar ze zijn er weer. Om verspreiding tegen te gaan vragen we u zelf de haren van uw kind(eren) geregeld te controleren. Ziet u luizen of neten? Behandel dan direct en zorg dat de haren niet los wapperen, maar vast gedragen worden in een vlecht of staart.

Meer lezen.

Nieuws uit de onderbouw

Juffendag Op woensdag 31 mei is groep 0/1 op juffendag naar de Kruidentuin in Twello geweest. En dat was een heel groot succes. De kinderen zijn druk geweest met spelen, plantjes poten en kaarsen maken. Er was voldoende te drinken en ook tussen de activiteiten door iets lekkers te eten. Het was een geweldig uitje!! De kinderen van groep 2 vieren juffendag op vrijdag 2 juni. Ook zij zullen naar de Kruidentuin in Twello gaan. Rupsje nooit genoeg Op dinsdag 30 mei was in het speellokaal de opening van het project "rupsje nooit genoeg". In het speellokaal las juf Ellen het geweldig leuke boek van Rupsje nooit genoeg voor en juf Natasja speelde het verhaal uit met gebarentaal. In de groepen hebben we ook eitjes van een koolwitje. En een paar zijn er al uit gekomen. De rupsen eten de hele dag door. Drie rupsen waren al uitgegeten en hadden …

Meer lezen.

Leerlingenraad

In de leerlingenraad bespreken we ideeën van ons en medeleerlingen. Er zijn veel verschillende ideeën die we bedacht hebben en die gaan we dan bespreken. Als een idee bevalt gaan we het in werking zetten. We hebben er bijvoorbeeld al voor gezorgd dat er een spiegel in het meisjestoilet is gekomen. Degene die het idee heeft bedacht mag het - als de meerderheid er mee eens is - in werking zetten, zodat het op zijn manier gebeurt. Maar waarom zitten wij in de leerlingenraad? Wij zitten in de leerlingenraad, omdat wij zijn gekozen door onze klassen, dit gaat op een democratische manier. Er wordt dus gestemd. Hebben jullie vragen over de leerlingenraad? Vragen mag altijd!!! Gemaakt door: Noah Markies uit groep 8.    

Meer lezen.

Afscheid juf Thea en juf Ineke

Na meer dan 40 jaar allebei in het onderwijs te hebben gewerkt nemen we aan het einde van het schooljaar afscheid van juf Thea en juf Ineke. Juf Thea heeft 15 jaar op De Eendracht gewerkt en daarvoor op andere scholen van Leerplein055. Juf Ineke heeft dit schooljaar bij ons gewerkt en daarvoor op andere scholen van Leerplein055. Natuurlijk laten we deze pensionarissen niet zomaar vertrekken. Op maandag 3 juli nemen we afscheid van deze topjuffen! Deze dag zal in het teken staan van de juffen met gezellige activiteiten op school. Het programma blijft nog een beetje geheim, zodat we de juffen ook goed kunnen verrassen. Wat we u wel kunnen vertellen is dat we de juffen om 8.30u warm onthalen op school. Dus daarbij bent u van harte welkom! Om 15.00u kunt u in de grote hal de juffen gedag zeggen. Ook nemen we als team op dinsdagavond afscheid …

Meer lezen.

Vakantiebieb-app

Lezen in de vakantie met de VakantieBieb-app Kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, vallen al snel 1 a 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De vakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar. De app kan al ruim voor de zomervakantie worden gedownload, zodat de keuze van e-books al voor de vakantie besproken kan worden. Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challence beschikbaar.

Meer lezen.

twitter-facebook-icons

OBS De Eendracht op Facebook en Twitter

De Eendracht is ook te volgen op Twitter en Facebook. www.twitter.com / www.facebook.com Zoeknaam Twitter: OBSdeEendracht Facebook: http://www.facebook.com/OBSdeEendracht Volgt u ons ook?

Meer lezen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055