Besteding sponsorgeld Lopathon

maandag 26 februari 2024

Dankzij uw gulle sponsoring, heeft de Lopathon vorig schooljaar het fantastische bedrag van € 4400 opgebracht.

Traditiegetrouw gaat de helft van de opbrengst naar Goede Doelen die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. De Oudervereniging heeft vorig schooljaar € 2200,- overgemaakt aan ‘Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp’, wat zich inzet voor kinderen die opgroeien in armoede.

Voor het deel van de opbrengst wat toekomt aan de kinderen van de Eendracht hebben we na zorgvuldige afweging besloten de schoolbibliotheek te moderniseren met aansprekende leesboeken.

Hoe willen we het bedrag precies besteden aan leesboeken?

  1. Wij willen ons boekenaanbod voor beginnende lezers moderniseren. Verouderde titels vervangen we voor moderne boeken.
  2. Graag zouden wij het boekenaanbod op school beter laten aansluiten op de thema’s Aardrijkskunde, Geschiedenis en Maatschappij (WO vakken) waar de kinderen op school aan werken. Immers, als kinderen leren over een onderwerp (bijv. Slavernij), krijgen zij hierover meer kennis en willen zij graag nog meer over te weten komen over het thema. Dit is een manier om de leesmotivatie te vergroten.
  3. Wij streven naar een evenredig boekenaanbod per genre in alle groepen. In elke groep moeten er voldoende boeken aanwezig zijn voor elke smaak. Door kinderen kennis te maken met wat voor boeken en genres er allemaal zijn, kunnen zij hun eigen voorkeuren ontdekken. Ook dit is een mooie manier om kinderen enthousiast te maken voor het lezen van boeken!

U kunt uw kind thuis ook helpen om uit te vinden welke genres zij/hij leuk vindt.

Neem eens een kijkje op de site op de website www.leesbevorderingindeklas.nl . U vindt hier veel boekentips van prachtige kinderboeken per genre. Misschien kunt u uw kind eens verrassen met een boek uit het genre waar hij/zij van houdt.

Op dit moment inventariseren wij in alle klassen het aantal aanwezige boeken per genre volgens onderstaand lijstje.

Genre Inventariseren aantal boeken in de klas
Avontuur
Historisch
Oorlog / verzet
Verhalen
School
Sport
Spannend
Sprookjes/fantasie
Vriendschap / Verliefdheid
Humor
Detective
Dieren
Griezel

Door precies inzicht te krijgen waar ons huidige boekenaanbod nog tekortschiet, kunnen wij de beste beslissing nemen waar we nog kunnen aanvullen. Zo proberen wij uw sponsorbedrag zo goed mogelijk te besteden!

Delen via