Lichtjestocht oorlogsgraven Heidehof

dinsdag 26 december 2023

In de gietende regen vond op kerstavond een bijzondere herdenking plaats op oorlogsmonument Heidehof in Ugchelen. Een groep van ruim honderd mensen, waaronder veel gezinnen en teamleden van De Eendracht, was ondanks het slechte weer samengekomen op begraafplaats de Heidehof. Vanaf de parkeerplaats liep de groep gezamenlijk, onder begeleiding van een doedelzak en een trompet, over de donkere begraafplaats naar het oorlogsmonument. Hier werd met een korte toespraak stilgestaan bij het leven van één van de gevallen vliegeniers, in de laatste dagen voor de bevrijding van Nederland. Hierna mochten alle aanwezige kinderen een lichtje plaatsen op één van de 51 oorlogsgraven.

De afgelopen jaren was, tot verdriet van de organisatie, de belangstelling voor de herdenking op kerstavond steeds verder teruggelopen, tot slechts een handjevol mensen. Nu onze school het oorlogsmonument Heidehof heeft geadopteerd ondersteunen wij samen deze mooie traditie om jaarlijks op kerstavond een kerstlichtje te plaatsen op elk van de 51 oorlogsgraven.

Wat fijn dat wij er al direct in het eerste jaar samen in zijn geslaagd om deze mooie traditie weer op de kaart te zetten.
Alle ouders, kinderen en teamleden van de Eendracht die er op kerstavond bij waren, hartelijk dank!

Delen via