Kinderboekenweek 2023

woensdag 4 oktober 2023

De Kinderboekenweek is dit jaar van 4 oktober tot en met 13 oktober. Het thema van dit jaar is: Bij mij thuis. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten over de verschillen en gelijkenissen.

Op woensdag 4 oktober werd in alle klassen de opening van de Kinderboekenweek gevierd. Voor de opening hebben we het filmpje gekeken van Kinderen voor Kinderen, hierna was het tijd voor een Zweedsloopspel. Bij dit spel moesten alle kinderen opzoek naar de huizen van hoofdpersonages van verschillende boeken. De rest van de week staat de Kinderboekenweek ook nog centraal, zo wordt er onder andere extra tijd in geroosterd om lekker te lezen, maar ook een voorleeswedstrijd georganiseerd. Op maandag 9 oktober gaan de kinderen duo-lezen, dit houdt in dat de kinderen uit verschillende klassen samen lezen. Ook sluiten de creatieve vakken aan op dit thema.

Bij de boekenhandel krijg je van 4 oktober tot 15 oktober bij aankoop van een kinderboek het kinderboekengeschenk: Ravi en de laatste magie. Voor de jongere kinderen is het kinderboekengeschenk het prentenboek: Mijn huis is jouw huis.

Delen via