De Papieren stad

dinsdag 10 oktober 2023

Vandaag gingen we op pad naar Gigant voor een workshop Paper Art met aansluitend een rondleiding in het Coda Museum. Het was een leerzame, creatieve en gezellige ochtend.
Bij de tentoonstelling Paper Art draait het om papieren kunst. Het doel van de workshop was om een eigen papieren stad te maken in 2D. In twee groepen werd er gewerkt aan een deel van het kunstwerk dat later werd samengevoegd tot één geheel: de stad van groep 7.
In de groep waar de stad ontworpen werd lag de focus op de inrichting en het ontwerp van de stad. Want wat is er eigenlijk allemaal nodig in een stad om een goede stad te zijn? Onze stad heeft niet alleen hoge gebouwen, maar ook een hoop groen. Daarnaast hebben we de luxe een Albert Heijn én een Starbucks te bezitten, want dat was volgens de kinderen wel heel belangrijk. En voor wie niet lief doet is er nog de gevangenis. Maar ook de brandweer, het ziekenhuis, het speel-en voetbalveld en verschillende woningen en wijken werden geplaatst. De andere groep richtte zich op de inwoners van de stad. Wat overigens een behoorlijk ingewikkeld draaiproces was. Maar naar de nodige inspanning was het dan eindelijk gelukt en dus presenteert groep 7 met trots het eindwerk!

 

Delen via