Inleiding

Het is weer tijd voor pepernoten, pakjes en gezelligheid. Dat betekent hier nog twee nachtjes slapen en dan genieten van een fijn feest. In de hal staan de surprises te schitteren en ook de onderbouw is volop bezig met de voorbereidingen voor hun grote show. Straks bouwen we alles om naar een winterwonderland en fonkelen de sfeerlichtjes weer in iedere klas. We zullen er alles aan doen om straks de vakantie vol vreugde in te gaan. Hierbij wensen we u alvast heel fijne feestdagen en tot de volgende nieuwsbrief!  

Schoolregels op OBS De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er één schoolregel centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels: - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de maand december staat de regel: "Eerst denken, dan doen" centraal.

Belangrijke data

Woensdag 1 december: Surprises mee groep 5 t/m 8 Vrijdag 3 december: Sinterklaasviering groep 1 t/m 8 Maandag 6 december: Vanaf deze dag brengen we de school in kerstsfeer Vrijdag 10 december: Paarse vrijdag Donderdag 23 december: Groep 1 t/m 8 vanaf 12.00u vrij / 's avonds kerstdiner (meer informatie volgt) Vrijdag 24 december: Groep 1 t/m 4 vrij Vrijdag 24 december: Groep 5 t/m 8 vanaf 12.00u vrij / Start kerstvakantie Maandag 27 december - Zondag 9 januari: Kerstvakantie Maandag 10 januari: Weer naar school

Uw kind thuis met klachten?

Door de aangescherpte maatregelen kunnen de kinderen met milde klachten niet naar school. Het advies luidt om uw kind te laten testen bij de GGD. Als uw kind thuis is, maar wel wat aan zijn/haar schoolwerk wil en kan doen raden wij het volgende aan: www.moo.nl Elk kind kan inloggen met zijn inlog die op school ook wordt gebruikt. Dit is bijv. c.bourgonje@eendracht.leerplein055.nl en dan 3 plaatjes die de kinderen op school ook gebruiken. Binnen MOO kunnen de kinderen oefenen met: Mijn Klas: tafels, rekenen, spelling Pluspunt: Rekenen wat bij de methode hoort Nieuwsbegrip: Woordenschatles Spelling oefenen: www.spelling-oefenen.nl Mocht u in quarantaine zitten, neem dan contact met de leerkracht van uw kind(eren) om af te stemmen welk werk er gedaan kan worden die week.

Wijziging kerstviering

Helaas is alles rondom de kerstviering nog erg onzeker. Wat we al wel weten is dat de Kerstmarkt niet haalbaar is dit schooljaar. We hadden er ontzettend veel zin in, maar met alle nieuwe regels is dit niet mogelijk. Tot nu toe gaan we er van uit dat het kerstdiner nog wel doorgang kan vinden, maar we moeten een slag om de arm houden. En als het wel door kan gaan, moeten we gaan kijken in welke vorm. Maar we gaan er zeker een gezellig groepsactiviteit van maken en er voor zorgen dat de kinderen een heerlijk kerstfeest hebben op school.  

Paarse vrijdag

Op vrijdag 10 december is het Paarse vrijdag. Op deze dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand buitengesloten of gepest mag worden om wie die is. Op De Eendracht besteden we hier op die dag ook aandacht aan. We zouden het leuk vinden als uw kind die dag ook iets paars aanheeft / bij zich draagt om te laten zien dat je dit ondersteunt. We maken er een vrolijke dag van, want jezelf kunnen zijn is voor iedereen een feestje!

Themawoorden van Taal

In groep 5 t/m 8 komen vanaf het komende thema de woorden van Taal mee naar huis. Dit zijn de woorden die in het verhaal voorkomen. Deze woorden worden ook teruggevraagd in de toetsen. We willen u vragen deze woorden spelenderwijs met uw kind(eren) te oefenen. Bijvoorbeeld: woord omschrijven en woord laten raden of woord uitbeelden of betekenis bij het woord zoeken of woorden tekenen. Dit vergroot de woordenschatkennis van de kinderen en zorgt ervoor dat ze meer woorden kennen en begrijpen. Mocht u vragen hebben, dan kunt altijd terecht bij de leerkracht van uw kind

Nieuwe kapstokken op de proef

Met de opbrengst van de bloembollenactie hebben we alvast een deel van de nieuwe kapstokken kunnen aanschaffen: Na binnenkomst via de hoofdingang, aan de linkerkant: gloednieuwe kapstokken met eigen vakje voor iedere leerling inclusief een persoonlijk naamplaatje. Daarnaast heeft de school de komende maand een ‘demo’ model van de leverancier te leen. Dit geeft ons tot de kerstvakantie om te kijken of de kapstokken bijdragen aan een betere doorstroom en een mooier aanzicht met minder spullen op de grond.

Foutparkeerders op de Beeklustweg en K & R plekken voor de school

Namens de buurtbewoners wonend op de Beeklustweg, de Carrouselweg en Hattemse Beek, doen wij een nieuwe, dringende oproep aan alle ouders om u auto bij halen en brengen uitsluitend op de  parkeerplaatsen rondom de school te parkeren. Dus niet op de stoep en ook niet op de K & R plekken voor de school. De K & R plekken zijn bedoeld om uw kind uit de auto te laten, maar niet om uw auto onbeheerd achter te laten als u uw kind begeleid naar de school. Buurtbewoners ervaren regelmatig problemen hun eigen oprit uit te komen omdat deze geblokkeerd wordt door foutparkeerders. In overleg met de gemeente is daarom besloten de K & R plekken voor de school te verwijderen indien er de komende maanden blijvend geparkeerde auto’s op de K & R plekken aangetroffen worden.

Aanpassingen schoolplein

We zijn ontzettend blij met het groene schoolplein. De kinderen kunnen er heerlijk spelen en vermaken zich heel goed. Onze Oudervereniging heeft geld beschikbaar gesteld om het plein nog verder te verfraaien. Zo maken we op zaterdag 11 december een start met de eerste aanpassingen, met hulp van een aantal ouders. En wordt er in de kerstvakantie een extra speeltoestel en een glijbaan op het plein geplaatst. We zijn ontzettend blij met deze toffe aanpassingen en zo hebben de kinderen nog meer speelplezier!

MR Nieuws

Het schooljaarplan is besproken en getekend. Een aantal leden van de MR zal (indien mogelijk) dit schooljaar nog de cursus 'Communiceren met de achterban' volgen.

Nieuws van de BSO

Wat een spannende tijd is het nu zeg. Zal Sinterklaas en zijn Pieten ook bij de Bso komen of er een mooi kado voor de hele groep brengen? Wij hebben een leuke Sint foto shoot gemaakt misschien heeft er een Piet stiekem meegekeken en alles gezien. Want Pieten zien en horen alles. Spannend hoor. Lisa, Patricia, Kimberley en Petra wensen iedereen een fijne Sinterklaas avond. Ook willen wij iedereen alvast fijne kerstdagen en een fijne kerstvakantie toewensen. En een heel gelukkig en vooral gezond nieuwjaar.

Nieuws uit de onderbouw

Wat is dit toch een heerlijke periode om van alles te beleven. We hebben een schitterende boswandeling gemaakt, appelmoes gemaakt en de mooiste dingen geknutseld. Nu zitten we midden in de Sinterklaastijd. Een drukke maar o zo gezellige en spannende periode. In de groepen bakken we pepernoten, maken chocolade letters en natuurlijk kijken we naar het Sinterklaasjournaal. We hebben op school de schoen gezet en wat heeft rommelpiet er dit jaar weer een rommel van gemaakt. Gelukkig was alles snel weer opgeruimd. Er staat ons ook nog veel leuks te wachten. 3 december komt Sinterklaas op school. We vragen alle ouders om buiten de hekken te blijven en zo veel mogelijk verspreid te gaan staan kijken. De schatkamer wordt al langzamerhand in gereedheid gebracht en hier mogen de kinderen zelf een cadeautje uitzoeken (mits die natuurlijk van de boot kunnen worden gehaald). 6 december komen de kerstbomen in de klas …

Meer lezen.

Facebook

De Eendracht heeft een Facebookpagina! Volgt u ons ook? www.facebook.com/OBSDeEendracht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055