Inleiding

Omdat het Infomaandje deze maand bomvol zat hebben we een speciale extra editie gemaakt. Een feest-editie met het voorstellen van onze nieuwe collega's en de groepsavonturen van de eerste twee weken. Veel plezier en tot oktober weer!

Even voorstellen: Toke Damgrave

Mijn naam is Toke Damgrave. Ik ben 23 jaar oud. Ik werk sinds 2019 bij Accres als vakleerkracht gym.  Ik geef al 2 schooljaren gym op de Willem van Oranje en de Oase. Vanaf dit schooljaar zal ik ook de klassen van de Eendracht gym gaan geven aan de Mangaanstraat op dinsdag en vrijdag. Hiernaast neem ik ook Club Extra op dinsdag aan de Mangaanstraat over van mijn collega Christiaan Wesche. Ik woon in Deventer. Hier geef ik ook paardrijles op een manege. Dit doe ik met veel plezier. Er zijn veel sporten die ik leuk vind om te doen, zoals snowboarden. Ik heb heel veel zin in het komende schooljaar op De Eendracht. Sportieve groet, Toke Damgrave  

Meer lezen.

Even voorstellen: Anita Berrier

Beste ouders en kinderen van basisschool de Eendracht, Mijn naam is Anita Berrier. Ik woon in Eefde en  ben getrouwd met Peter. Wij hebben drie kinderen en 5 kleinkinderen waar ik geregeld met plezier op pas! Ik heb de afgelopen jaren gewerkt in het speciaal onderwijs, zorg in combinatie met invallen op scholen. Komend schooljaar werk ik op de donderdag en vrijdag in groep 1/ 2  samen met juf Fleur. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dwarsfluit  en piccolo te spelen. Dit doe ik in een harmonieorkest. Ook hou ik van reizen en lezen. Ik wens alle ouders en kinderen een super schooljaar toe! Mocht u nog vragen hebben, loop gerust even binnen.

Even voorstellen: Anja Horst

Hallo Allemaal, Graag wil mij even voorstellen. Ik ben Juf Anja en ik vind het heel leuk dat ik samen met Juf Maura en Juf Monique in groep 3 mag werken op De Eendracht. Ik vind groep 3 erg leuk, omdat ik van taal en lezen hou en natuurlijk ook rekenen en knutselen. Koken, tuinieren en fietsen doe ik ook graag. Na mijn verhuizing, van de Randstad naar de Veluwe, ben ik als leerkracht gaan invallen, werkte ik als remedial teacher op een school en geef ik bijles taal, rekenen, Engels en Nederlands. Met veel plezier en liefde werk ik als juf in het onderwijs. Spelend leren en lekker creatief bezig zijn, dat past bij mij. Ik hoop dat we met zijn allen een mooie, fijne en gezellige schooltijd zullen hebben.  

Even voorstellen: Alita Molenaar-Smit

Hallo allemaal, Ik ben juf Alita en dit jaar mag ik bij De Eendracht als lerarenondersteuner in groep 5 aan de slag, t/m de kerstvakantie. Mijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag. Ik heb hier heel erg veel zin in.  Tegelijkertijd mag ik de zij-instroomroute voor de PABO volgen, dus op de dinsdag mag ik naar het Saxion in Deventer.  Ik ben getrouwd met Dirk en samen hebben wij 2 zonen: Gijs (5 jaar) en Rik (4 jaar), om ons huis loopt onze kat Mika. Mijn hobby’s zijn waterpolo, boxen en ik sta erg graag in de keuken, om daar de lekkerste recepten uit te proberen. Tot ziens op De Eendracht.

Even voorstellen: Oktay van Eldik

Beste ouders en kinderen van de Eendracht, Via deze weg wil ik mij even voorstellen. Ik ben Oktay van Eldik, 26 jaar en woon in Apeldoorn. In mijn vrije tijd ben ik vooral te vinden in de sportschool en op het voetbalveld. Ik werk al vier jaar bij Leerplein055 en dit jaar zal ik werkzaam zijn op de Eendracht. In het begin van het jaar zal ik vijf dagen voor groep 6 staan, daar vervang ik tijdelijk juf Seline. Later in het jaar zal ik één dag werkzaam zijn in groep 8 van juf Cynthia. Ik kijk uit naar de samenwerking met de kinderen, ouders en collega’s van de Eendracht.

Even voorstellen: nieuw MR lid

Ook de MR start komend schooljaar weer! Iedere maand komen we bijeen, we houden u uiteraard op de hoogte over onze vergaderingen. Dit schooljaar verwelkomen wij een nieuw lid: Frank de Roo. Hij stelt zich voor: Per september ben ik toegetreden tot de MR. Graag wil ik mezelf kort voorstellen. Mijn naam is Frank de Roo, vader van Thijs (groep 3), Koen (groep 1) en Luuk (3 jaar oud). In het dagelijks leven ben ik programmasecretaris bij het  Capaciteitsorgaan, een stichting die de toekomstig benodigde capaciteit aan professionals in de zorg en de daarvoor benodigde instroom in de opleidingen onderzoekt en hierover rapporteert aan de zorgsector en de overheid. Mijn reden om deel te nemen aan de MR is om actief betrokken te zijn bij de schoolperiode van mijn kinderen en graag wil meedenken en bijdragen aan een kwalitatief goede en veilige schoolomgeving. Ik hoop samen met de andere leden …

Meer lezen.

Onderbouw

Wat een heerlijk begin van het schooljaar! Alle kinderen weer op school en gezellig samen leren en spelen. In de groepen zijn we begonnen met een klassenthema. In groep 0/1 en 1/2 werken ze rond het thema "vakantie en school". In groep 2 werken ze rond het thema "het strand. We werken in de klas rond het thema en praten over de vakantie, school, regels op school en we doen veel activiteiten die de groepsvorming bevorderen. Op 13 september gaan we op schoolreisje naar Het Land van Jan Klaassen. Dat wordt 1 groot feest. We hebben er erg veel zin in en hopen natuurlijk op heel mooi weer. Op 13 september zullen de leerkrachten een mail sturen met de belangrijkste informatie voor dit schooljaar. Dit omdat de informatieavond op school helaas nog geen doorgang kan vinden. Maandag 4 oktober vieren we Dierendag! Kinderen mogen dan hun dier (in het echt …

Meer lezen.

Groep 3

Beste ouders! Wat een heerlijke start hadden we dit jaar! We hebben al weer twee verjaardagen gevierd! We hebben met dit mooie weer natuurlijk buiten gewerkt. En we hebben leren en schilderen gecombineerd. We hebben er zin in het komende jaar!

Groep 4a 

De eerste weken in groep 4 zitten er op. We zijn met zijn allen knallend het schooljaar ingegaan! In iedere ballon zat een opdracht die we met elkaar moesten doen. De opdrachten stonden in het teken van elkaar beter leren kennen of samenwerken. Het valt al snel op dat de sfeer in de klas goed is en dat de kinderen zin hebben om nieuwe dingen te leren. Het is in groep 4 even wennen met werk omdat we voor sommige vakken andere boeken hebben, maar de kinderen hebben al hard gewerkt en goed hun best gedaan. Deze week zijn we al begonnen met de uitleg van de tafel van 1. De kinderen kunnen namelijk in de loop van het jaar hun tafeldiploma behalen!

Groep 4b

De kinderen werken hard en hebben veel plezier met elkaar.  Ze hebben nu nieuwe vakken erbij: taal en voortgezet technisch lezen. We werken verder met een thema "landen en verschillende culturen". Op vrijdag hebben we gymnastiek van de nieuwe gymjuf Toke.

Groep 5

De eerste schooldag was wel even zoeken met ineens een gezamenlijke kapstok tussen al die grote kinderen. Maar inmiddels zijn we helemaal gewend en kunnen we vaststellen dat de eerste twee weken voorbij zijn gevlogen. Na een gezellige eerste kletsdag, waarin de kinderen tevens zijn bestookt met allerlei groepsinformatie, moest er toch echt gewerkt worden. Dat betekende o.a. veel tafels met rekenen, nieuwe woorden met spelling en een heel nieuw vak: geschiedenis. Op dit moment zijn we bezig met het maken van een tijdlijn die ons tijdens de lessen helpt zicht te geven op die duizelingwekkende grote jaartallen. Daarnaast zullen de komende weken in het teken staan van groepsvorming en stellen we samen doelen waar we aan willen werken. We gaan ons best weer doen om er een gezellig en leerzaam jaar van te maken. Hopelijk wordt het ook een jaar die we geheel op school kunnen volgen!

Groep 6

De eerste dagen zijn voorbij! Wat was het voor sommige kinderen even wennen. Een nieuw lokaal, een meester en een nieuw klasgenoot: Colin, welkom bij de groep! De afgelopen week zijn wij gestart in groep 6 met het herhalen van lesdoelen die in groep 5 zijn aangeboden. Dit gebeurde met hulp van de juf/meester of helemaal zelfstandig. En wat hebben de kinderen nu al heel hard gewerkt! De komende weken staan in het teken van nog meer herhalen en groepsvorming: hoe gaan we met elkaar om/wat voor klas willen wij zijn? Rekenen De komende twee weken gaan wij nog werken aan de doelen die in groep 5 zijn aangeboden. Even opfrissen wat wij nog allemaal weten. Hierbij kun je denken aan de tafels, optellen en aftrekken tot 1000 en deelsommen. Spelling De komende weken gaan wij aan de slag met -ng en -nk woorden. Dit is in groep 5 al …

Meer lezen.

Groep 7

De eerste schoolweek is weer voorbij en we zijn allemaal weer langzaam in het ritme van school aan het komen. De eerste week hebben de kinderen veel informatie gekregen over groep 7. De informatie ging over vakken die in groep 7 worden gegeven, Haps kamp, de weektaak etc. Verder hebben we ook al aardig hard gewerkt aan de eerste reken, taal en spellingslessen. Nu in de tweede week zit iedereen weer vol in het ritme en weten de kinderen hoe de weektaak in elkaar zit en werken ze ook weer met het takenbord. Zo kunnen ze op 2 manieren duidelijk zien of al het werk voor die dag/week af is. Dit gaat tot nu toe aardig goed! Volgende week maandag ontvangt u de belangrijke informatie over groep 7, zodat ook u op de hoogte bent. Hier krijgt u aanstaande maandag een mail over waarin in staat hoe u de presentatie …

Meer lezen.

Groep 8a

2 groepen 8! Dat hebben we lang niet meer gehad op De Eendracht! Wat fijn dat we ook dit jaar met 2 kleine groepen kunnen werken. We hebben onze klassen ingericht, al veel samen voorbereid en hebben zin om te gaan starten met de kids. In groep 8 zullen we de eerste weken veel aandacht besteden aan de manier van werken in de klas, samenwerken, zelfstandig werken en het beter leren kennen van elkaar. Daarnaast gaan we natuurlijk starten met Rekenen, Taal, Spelling en Lezen en nog meer vakken. We zullen u regelmatig via Parro op de hoogte houden van onze belevenissen in de klas. We hopen u snel te mogen ontmoeten. Wat was het leuk om te zien dat de rode ballonnen vele mooie vakantieverhalen hebben opgeleverd. De kinderen hebben er over verteld en geschreven en ze hebben een mooi plekje in de klas gekregen. Ook is het mooi …

Meer lezen.

Groep 8b

Ook wij zijn dit jaar weer fris van start gegaan. Het is voor iedereen even wennen dat we toch echt groep 8b zijn sinds dit schooljaar. Maar de kinderen zijn er klaar voor en vol goede moed begonnen. Gelukkig kwamen de meeste kinderen terug van een ontspannen zomervakantie in binnen- of buitenland. De rode ballon heeft veel plaatsen bereikt, van foto's met een huisdier of op de trampoline of op de veteranenbegraafplaats in Loenen tot foto's op een jodelbaan in Zwitserland, bij een waterpark in de Vogezen en zelfs in een leisteenmijn in België. Leuk om deze enthousiaste, vrolijke en gezellige foto’s in de klas te hebben hangen. Mooie herinneringen die de kinderen kunnen bekijken en met elkaar kunnen delen. We zijn blij met de werkhouding van de kinderen in de eerste schoolweek, er werd rustig en serieus gewerkt. We gaan samen weer voor een prettig schooljaar waarin we veel …

Meer lezen.

Facebook

De Eendracht heeft een Facebookpagina! Volgt u ons ook? www.facebook.com/OBSDeEendracht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055