Inleiding

Hoewel de natuur de regen hard kon en kan gebruiken was het ook wel fijn om de Pinksterweek af te sluiten met wat warme zonnestralen. Het geeft weer nieuwe energie om de laatste weken van het schooljaar in te gaan. In de maand juni zetten we de puntjes op de í en gaan we er samen nog even hard tegenaan. Met nog een aantal kleine feestelijke activiteiten in het verschiet sluiten we het schooljaar hoe dan ook positief af!

Schoolregels op OBS De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er één schoolregel centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de maand juni staat de regel: "We lopen rustig door de school" centraal.

Belangrijke data

Voorstelling groep 5 t/m 8 maandag 28 juni Citotoetsen groep 1 t/m 7 maandag 7 t/m vrijdag 18 juni Schoolfotograaf woensdag 9 juni Groep 1/2 vrij vrijdag 18 juni Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 maandag 5 t/m donderdag 8 juli Wisseldag woensdag 7 juli Musical groep 8 vrijdag 9 juli Juffendag woensdag 14 juli Groep 1 t/m 7 vrij, start zomervakantie vrijdag 16 juli

Start nieuw thema Leefstijl

Wij beginnen deze week met een nieuw leefstijlthema: Allemaal anders, iedereen gelijk. De titel dekt de lading van de inhoud van de lessen heel goed: kinderen worden zich bewust van het feit dat ze allemaal verschillend zijn en leren die verschillen te waarderen. We benadrukken daarnaast dat iedereen gelijkwaardig is. In dit thema wordt aandacht besteed aan eventueel pestgedrag. Maar eigenlijk zijn alle leefstijllessen een weerbaarheidstraining tegen pesten. In de voorafgaande thema’s is gewerkt aan een goede groepssfeer, die beschermend is tegen pesten. Er zijn afspraken gemaakt over omgang met elkaar, er was aandacht voor communicatie, emotionele intelligentie en zelfvertrouwen. Allemaal ingrediënten om pestgedrag tegen te gaan.

Buitengym en schoolfruit

Vanaf volgende week, 7 juni,  wordt er bij goed weer buiten gegymd. Het is goed om op de gymdagen goede schoenen mee te nemen en een extra shirt voor na de gym. Daarnaast is deze week de laatste levering van het schoolfruit. Dat betekent dat de kinderen vanaf volgende week op woensdag t/m vrijdag zelf fruit mee moeten nemen.

Schoolfotograaf

Op woensdag 9 juni kunnen de kinderen zich weer klaarmaken voor de schoolfotograaf. Alle kinderen zullen deze dag individueel en als groep op de foto gaan.

Voorstelling groep 5 t/m 8

Helaas kon afgelopen december de jaarlijkse ASK voorstelling niet doorgaan. Hoewel het even heeft geduurd, hebben we voor de groepen 5 t/m 8 een passend alternatief gevonden. Zo kunnen ze toch nog een klein feestje vieren met een voorstelling. Op maandag 28 juni komt Tijl Damen, die we nog kennen van het afscheidsfeestje van meester Herman, langs met een vrolijke voorstelling.

Nieuws van de BSO

Wat is het fijn dat we weer open mogen met de BSO en wat hebben we alle kinderen gemist! Natuurlijk zijn er een aantal kinderen bij de noodopvang geweest maar dat waren er lang niet zoveel als normaal. Het is fijn om weer met een grote groep kinderen samen te zijn en activiteiten te kunnen ondernemen met de hele club! Afgelopen week was er vakantie opvang, ook dat was gezellig! Tijdens de vakantieopvang hebben we veel leuke spellen en activiteiten gedaan met als thema speurneuzen en detectives. Zo hadden we laserstralen van touw gemaakt en moesten we daar met een rugzak onderdoor of overheen klimmen. Spannend he?! Ook speelde we omgekeerd verstoppertje en was er een spannend douane spel. Ook voor de komende weken staan er weer leuke thema's op het programma waar we op de bso weer volop mee aan de slag gaan. Onze bso is geopend op maandag, dinsdag …

Meer lezen.

Facebook

De Eendracht heeft een Facebookpagina! Volgt u ons ook? www.facebook.com/OBSDeEendracht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055