nieuwsbrief openbare basisschool de Eendracht 1 april 2019

Inleiding

Het voorjaar komt eraan. Groep 8 bikkelt de komende weken voor de Eindtoets CITO, groep 7 bereidt zich voor op het Verkeersexamen en alle kinderen zijn druk met het meedenken voor de aanvraag van het nieuwe schoolplein. Maar natuurlijk komt ook het Paasontbijt eraan, deze dag combineren we met een Rekendag door de hele school. En natuurlijk konden we het ook niet laten om u en de kinderen een beetje te foppen met onze 1 april grap.

Schoolregels op OBS De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er één schoolregel centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de maand april staat de regel: "Eerst denken, dan doen" centraal.

Misschien wel nieuw schoolplein voor De Eendracht

De gemeente Apeldoorn is bezig met de Gezinsstad Apeldoorn om de stad Apeldoorn aantrekkelijk te maken voor gezinnen. Daarbij willen zij ook speelpleinen binnen de gemeente Apeldoorn aanpakken. Daarvoor kan je subsidie aanvragen. Het idee erachter is dat het speelterrein uitnodigt tot bewegen, natuurlijk spelen wordt bevorderd en het speelplein klimaatbestendig is. Wij willen deze subsidie graag aanvragen en hebben daarbij uw hulp nodig. We willen u graag meenemen in het proces naar de aanvraag voor een nieuw schoolplein. Onze leerlingen hebben ook een bijdrage geleverd aan de ontwerpfase. Dit kunt u inmiddels bekijken in de grote hal. Graag horen we welke ideeën u heeft. Er hangt een groot vel waar u uw ideeën op kwijt kan. We willen u tevens uitnodigen om op woensdag 10 april van 16.00u – 17.00u op school te komen om te kijken naar de eerste ontwerpen en schetsen van onze pleinarchitect. Hij zal dan …

Meer lezen.

1 april......

We konden het niet laten om u en de kinderen toch een beetje voor de gek te houden.... De BeweegCITO was een groot succes. De kinderen deden vreselijk hun best om zo goed mogelijk te scoren om de school te helpen aan de subsidie. Maar gelukkig hangt de subsidie niet af van het bewegen van onze leerlingen. Natuurlijk willen we wel op ons nieuwe schoolplein een uitdagende, bewegingsrijke leeromgeving creëren voor onze leerlingen. Alle leerlingen bedankt voor jullie inzet!

Schoolreisjes

Onze leerlingen gaan ook dit jaar op schoolreisje Groep 1 en 2: Zij gaan op donderdag 27 juni naar het Land van Jan Klaassen Ze vertrekken om 9.00u en zijn rond 15.00u weer terug op school. Groep 3, 3/4 en 4: Zij gaan op donderdag 27 juni naar Speelpark Tivoli. Ze vertrekken om 9.00u en zijn rond 15.00u weer terug op school. Groep 5, 5/6 en 6: Zij gaan op donderdag 27 juni naar Wipe-Out Kids Zoelen Ze vertrekken om 9.00u en zijn rond 15.00u weer terug op school. Groep 7: Per historisch Hapskamp op 15,16, en 17 juli Groep 8: Kamp Epe op 19,20 en 21 juni Meer informatie ontvangt u tegen die tijd.

Open Dag, woensdag 10 april

Op woensdag 10 april openen alle basisscholen van 9.00 tot 12 uur hun deuren. Zo ook OBS De Eendracht. Op deze dag staat de koffie en thee voor nieuwe ouders klaar. We hebben er dit keer voor gekozen om op deze open dag De Eendracht te laten zien aan alleen nieuwe ouders. De leerlingen van de leerlingenraad leiden de nieuwe ouders rond. Als ouder van De Eendracht bent u de volgende open dag weer van harte welkom om een kijkje te nemen in de klassen.

Koningsspelen

Op vrijdag 12 april zijn de Koningsspelen. Alle kinderen mogen dan in oranje naar school komen. We starten gezamenlijk op het grote plein waar we met het lied en dansje de feestelijke dag gaan openen. Daarna zullen alle groepen mee doen aan de koningsspelen op school. Voor de onderbouw zijn in de ochtend allerlei spelletjes te doen en voor de bovenbouw zal dit 's middags zijn. We gaan er een gezellige sportieve dag van maken. De kinderen hoeven geen eten en drinken voor de kleine pauze mee te nemen.

Paasontbijt en rekendag

Donderdag 18 april wordt een gezellige, afwisselende dag! We beginnen met een lekker paasontbijt. Voor al het lekkers wordt gezorgd. Wanneer de kinderen het leuk vinden, mogen ze in pyjama of ochtendjas komen. Daaronder mag natuurlijk gewone kleding zitten, maar een ontbijt in pyjama is wel zo gezellig! Tijdens het ontbijt wordt in de klas een eiertikwedstrijd gehouden en heeft iedere klas een eierkoning en een eierkoningin. Daarvoor moeten de kinderen een hardgekookt ei meenemen van thuis. Na het ontbijt is de rest van de ochtend tijd vrij om op een andere manier met rekenonderwijs om te gaan. Net als vorig jaar wordt er een rekendag georganiseerd, schoolbreed anders rekenen! Deze ochtend hoeven de kinderen geen eten en drinken mee te nemen.

Even voorstellen, nieuw lid MR

Mijn naam is Lennard Huisman, sinds eind 2018 ben ik lid van de medezeggenschapsraad (MR) van de Eendracht. Ik ben getrouwd met Anouk en onze kinderen, Lara en Jasper, zitten in groep 5/6 en groep 3. Hoewel alles wat voorbij komt in de MR nieuw is voor mij, vind ik het leuk om meer te weten wat er achter de schermen plaatsvindt en welke initiatieven en plannen er zijn vanuit de school zelf en vanuit Leerplein 055. Zo heb ik dit jaar voor het eerst ook eens de ontwikkelagenda van de school gelezen, daar hoef je niet per se MR lid voor te zijn, maar het helpt wel. Wat mij opviel in de ontwikkelagenda was dat een van de onderwerpen, het aanscherpen van het anti-pest beleid, mede op initiatief van de MR is opgenomen voor dit jaar. In een volgend infomaandje komt een groepsfoto van de voltallige MR, dan kunnen …

Meer lezen.

Bericht van de OV

Wat is de school mooi geworden! In een vorig infomaandje werden wij als oudervereniging bedankt, omdat wij geld beschikbaar hadden gesteld voor de inrichting van de hal. Wisten jullie dat dit geld er is door de enorme inzet van de Evenementencommissie? Door hun enthousiasme bij onder andere de bingo, de disco en de kinderkermis was het voor de oudervereniging mogelijk om geld beschikbaar te stellen. Zonder de EC was dit geld er helemaal niet geweest! Nu is het zo dat er een paar EC-leden zijn die volgend jaar of het jaar erna stoppen omdat hun kinderen dan van school gaan. Hoe leuk zou het zijn als de EC door kan gaan zodat zij voor onze kinderen leuke activiteiten kunnen organiseren en er financieel wat meer ruimte is? Ook de Oudervereniging is op korte termijn nog op zoek naar een secretaris. Lijkt dit je wat? Laat het weten aan de EC, …

Meer lezen.

Nieuws uit de onderbouw

Het voorjaar is begonnen en dat kunnen we al goed merken. Wat is het heerlijk om weer in het zonnetje buiten te kunnen spelen. We hopen dat alle ouders genoten hebben van de voorstelling in de speelzaal. We vonden het super leuk dat zoveel ouders zijn komen kijken. Maar dit was nog niks vergleken met de grote viering. De grote hal zat helemaal vol en wat hebben de kleuters genoten van de voorstelling. Het is toch wel heel bijzonder om een tijd voor iets speciaals te oefenen en dit dan op het podium aan iedereen te laten zien. Daarna als toetje nog een super Bingoavond. Wat ging iedereen blij naar huis. Veel kinderen omdat ze iets hadden gewonnen en anderen omdat ze gewoon een heerlijke en gezellige avond hadden. Ook zijn alle kinderen op de foto gezet door de schoolfotograaf en is er van elke groep een klassenfoto gemaakt. Een …

Meer lezen.

Schatkaarten en kunstwerken (groep 3/4)

Afgelopen periode hebben we geleerd over landkaarten. We hebben met de hele klas gekeken hoe kaarten gemaakt worden en waar je op moet letten als je kaart gaat lezen. In groepjes hebben we zelf ook een kaart gemaakt van de school. Niet alleen zodat we niet meer verdwalen als we naar de wc moeten, maar om een heuse schat te verstoppen. Als echte speurneuzen gingen we op stap. De kaarten waren zo goed, dat alle schatten gevonden zijn! Inmiddels is het nieuwe thema alweer begonnen. We hebben het piratenleven achter ons gelaten en duiken in de wereld van de kunst. We maken kennis met verschillende kunstenaars en hun stijlen. De komende tijd gaan we kijken en praten over kunst, maar vooral zelf kunst maken! Groep 3 Nu we alle letters al vlot lezen, worden de woorden steeds een beetje moeilijker. Ook wij hebben inmiddels kennisgemaakt met Gerrit, het spellinghulpje die …

Meer lezen.

Tafels in groep 4

In groep 4 wordt druk geoefend met de diverse tafels. Er zijn al een heleboel stickers verdiend door de kinderen. Het is fijn wanneer er thuis ook geoefend wordt. Zeker een tafel door elkaar opzeggen kan best moeilijk zijn. Gelukkig zijn er wat truckjes voor, kom gerust langs om deze te vragen. Verder zijn alle hoofdletters nu behandeld, sommige moeilijk en andere lijken weer makkelijk. Kinderen hebben supergoed hun best gedaan!

Swingen bij Tim Koldenhof (groep 5/6)

In de maand maart zijn wij met de klas naar Tim Koldenhof geweest. De kinderen werden in 3 groepen verdeeld: disco, rock&roll en hip hop. Iedere groep heeft een dansje gemaakt gericht op de dansstijl waar zij waren ingedeeld. De kinderen hebben heerlijk meegedanst en waren enthousiast. Maandag 15 april gaan wij naar een voorstelling van Tim Koldenhof in de Gigant. Hier hebben wij nog 2 rijders voor nodig. Indien u kunt rijden zou dat super fijn zijn. We vertrekken 08.30 en vertrekken weer terug naar school rond 09.45.

Dansen bij Tim Koldenhof (groep 6)

De afgelopen weken zijn we weer heel druk geweest met de diverse toetsen. Nog steeds krijgen de kinderen de verschillende oefenstof mee voor de toetsen die nog komen. Donderdag 21 maart zijn we met de groep 6 en 7 naar Tim Koldenhof geweest waar de groepen door   elkaar heen gegooid werden en verdeeld werden in drie groepen. Deze drie groepen kregen de verschillende dansen aangeleerd. Het thema was 'Dans toen en nu', de stylen waren; Rock& Roll, Disco en Hip hop. De leerlingen hebben super goed meegedaan en het eind resultaat op het laatst aan de anderen opgevoerd. Vrijdag 22 maart hadden alle klassen de viering. Groep 6 had een gevarieerd maar vlot programma op de planken gezet, heel erg leuk en trots op mijn klas! In de avond was er bingo en ook zijn er een aantal leerlingen uit onze klas naar huis gegaan met mooie of leuke …

Meer lezen.

Vrolijk de lente in (groep 7)

Het was een hele gezellige maand met veel leuke activiteiten. We hebben gedanst bij Tim Koldenhof, meegedaan aan het voetbaltoernooi en natuurlijk genoten van het maken en uitvoeren van de viering. Ook de komende maand gebeurd er weer van alles! We hebben het verkeersexamen (Ja, ja, eindelijk ;) en een superleuke Rekendag die we starten met een paasontbijt. Maar... wat misschien nog wel het allerspannendste was... de Beweegcito! Daar krijgen we deze maand de uitslag van en die viel helemaal niet mee....    

Meer lezen.

Project Tweede Wereldoorlog (groep 8)

In de klas bereiden we ons voor op de Eindtoets CITO door elke dag een taak te maken en deze te bespreken. Maar bij Geschiedenis hebben we het over de Tweede Wereldoorlog. We bespreken het hoofdstuk, de leerlingen maken een muurkrant over dit onderwerp en presenteren dit aan elkaar. Maar ook kijken we naar de serie 13 in de oorlog. We vinden het belangrijk om dit onderwerp uitgebreid naar voren te laten komen. Op 24 april brengen we met groep 8 een bezoek aan de boerderij. We gaan het boerenleven op een melkveehouderij bekijken. In de klas zijn we begonnen met het oefenen van de musicalliedjes. Erg leuk!

Facebook

De Eendracht heeft een Facebookpagina! Volgt u ons ook? www.facebook.com/OBSDeEendracht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055