nieuwsbrief openbare basisschool de Eendracht 7 maart 2019

Inleiding

De voorjaarsvakantie is geweest, nu al weer in maart. Op naar het voorjaar. In de klassen wordt hard gewerkt en alle leerkrachten zijn druk met het voorbereiden van alle nieuwe hulpplannen voor onze leerlingen. Ook kijken we met het team naar de resultaten van de CITO-toetsen en kijken we waar we op in gaan zetten. Maar natuurlijk bereiden we ook de viering voor en spelen we zo nu en dan als het zonnetje schijnt even lekker extra buiten, want de lente komt eraan! We gaan allemaal weer te buiten horen bomen ruisen, vogels fluiten de vorst is weg, de donkere dagen zijn voorbij de zomertijd komt eraan, we krijgen een uur er bij!

 

---

De OV zoekt versterking van een enthousiaste ouder

  Bericht van de Oudervereniging    Gezocht: Enthousiaste ouders en/of verzorgers!     Jij bent ongetwijfeld betrokken bij de school van je kind(eren). Vind je die betrokkenheid belangrijk en zou je zelfs nog wel wat meer in en om school willen doen, kom dan ons team versterken!   De oudervereniging speelt – op vrijwillige basis-  een rol bij het organiseren en faciliteren van activiteiten voor school, voor alle leerlingen.   Het innen en beheren van de ouderbijdrage.  Verantwoording aan de ouders afleggen over de begroting van de evenementen in een openbare jaarvergadering  Het adviseren van de medezeggenschapsraad (MR) over de stand, de bestemming en de hoogte van de ouderbijdrage.  Het ondersteunen van activiteiten van school en bij het organiseren van evenementen buiten schooltijd door de evenementencommissie (EC).    Wegens het spoedige vertrek van onze secretaris Tessa, zijn wij z.s.m. op zoek naar een vervanger voor haar. Daarnaast zijn extra ouders en/of verzorgers voor in het bestuur zonder …

Meer lezen.

Staking op vrijdag 15 maart

Zoals u waarschijnlijk reeds uit de pers heeft vernomen zal er op vrijdag 15 maart 2019 een landelijke staking van het basis, middelbaar en hoger onderwijs plaatsvinden. De motieven voor de staking worden ook door het merendeel schoolteam van de Eendracht ondersteund. Daarom zal ook onze school op deze dag gesloten zijn.

 

Viering op 22 maart

Op vrijdag 22 maart is de viering voor groep 1 t/m 8. Op deze dag laten de kinderen hun kunsten zien op het podium. Groep 1 en 2: 9.30u - 10.30u Groep 3, 3/4 en 4: 10.45u - 11.45u Groep 5, 5/6 en 6: 13.00u - 14.00u Groep 7 en 8: 14.00u - 15.00u U komt toch ook kijken?

 

Bingo

Op vrijdag 22 maart vindt de jaarlijkse bingo plaats op onze school. Tijdens de bingo worden er verschillende rondes gespeeld en zijn er leuke prijzen te winnen. Bij de klassen hangen binnenkort weer baklijsten. Bakt u ook iets lekkers voor deze avond? U kunt het noteren op de baklijst. We starten om 18.30u. U komt toch ook? Wij hebben er zin in!

 

Schoolfotograaf

Op maandag 25 en dinsdag 26 maart worden de schoolfoto's gemaakt. Angela Stouten zal de foto's ook dit jaar weer maken. Er worden portretfoto's en groepsfoto's gemaakt. Meer informatie over de indeling krijgt u nog via de mail. Wel zouden we het fijn vinden als er zeker bij de onderbouw een ouder is die wil helpen met het zorgen voor nette haren, geen snottebellen en rechte kleding. U kunt zich aanmelden bij juf Natasja.  

 

Schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 27 maart en/of woensdag 3 april strijden jongens en meisjes van groep 7 en 8 op het schoolvoetbaltoernooi. We doen mee met een meisjesteam, een jongensteam en een gemixt team. De precieze speeldata en locaties worden nog doorgegeven.

 

Actie Stichting Dierenlot

De maand maart is de actie maand voor Stichting Dierenlot. Indy, Lotte en Amy uit groep 8 hebben het initiatief genomen voor deze actie en hebben de lege flessenactie opgezet.  De eerste lege flessen zijn al binnen! We hopen een mooi bedrag op te halen voor Stichting Dierenlot. U kunt de lege flessen inleveren bij het lokaal van groep 8. De actie loopt tot vrijdag 29 maart.  

 

Avond4daagse Ugchelen

Alle leerlingen kunnen zich weer aanmelden voor de Avond4daagse in Ugchelen. De Avond4daagse vindt plaats van 21 t/m 24 mei. Een supergezellig en mooi wandelevenement. Inleveren van de strookjes en het geld kan in de grijze brievenbussen. Graag duidelijk onder vermelding van naam en groep en of u een medaille wenst te ontvangen.
U en uw kinderen lopen toch ook gezellig mee?

 

Schoolregels op OBS De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er één schoolregel centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen In de maand maart staat de regel: "We houden de school netjes" centraal.

 

Nieuws van de leerlingenraad

Wij als leerlingenraad mogen mee denken over dingen van de school. Waar we het de vorige keer over hadden is dat er wc borstels komen en luchtverfrissers aan de randen van de wc's. We willen minder plastic gebruiken op school (voor bij het paasontbijt of kerstdiner).We willen ook iets met de kapstokken doen, maar er is niet zo veel ruimte dus gingen Faches en Anouk (kinderen uit de leerlingenraad) kijken voor kluisjes maar de juiste maat is nog niet gevonden. De zoektocht gaat nog verder. Na elke vergadering vertellen de leden van de leerlingenraad over de punten die besproken zijn in hun eigen klas. Elke maand hebben wij met zijn allen een vergadering. Groetjes De leerlingenraad.   

Nieuws uit de onderbouw (groep 0/1, 1 en 2)

Na een heerlijke vakantie waarin iedereen flink kon genieten van het schitterende voorjaarsweer, zijn we weer vol frisse zin begonnen. Ook in de maand maart staat er weer van alles voor de deur. Thema: voorjaar In elke klas staan de voorjaarsbollen op de tafels. De hyacinten, irissen, tulpen, blauwe druifjes en narcissen komen al mooi uit en laten ons weten dat het voorjaar er aan komt. Altijd een heerlijk moment van het jaar. Boomwhackers Op dinsdag 5 maart krijgen we de laatste les van onze muziek juf en dan hebben we zo veel leuke dingen gedaan met dans en muziek dat we op vrijdag 8 maart daar een korte voorstelling over willen geven. Vanaf kwart over 11 zal er in het speellokaal demonstratie gegeven worden door alle groepen. We hopen dat er veel ouders komen kijken. Speelgoedochtend Op woensdag 13 maart is het speelgoedochtend. Alle kinderen mogen dan speelgoed mee …

Meer lezen.

Ridders, prinsessen en piraten (groep 3)

We zijn na een zonnige voorjaarsvakantie weer fijn aan de slag in groep 3. Thema 8 van taal gaat over 'de schat' en staat bol van de spannende verhalen over piraten en rovers. Dat komt mooi uit want we oefenen voor de viering ook een piratenlied. Verder komen er op de viering nog kunstenaars, paarden, prinsessen en ridders voorbij. We hopen dat u komt kijken, vrijdag 22 maart! Met rekenen oefenen we op de tweelingsommen (zoals; 5+5 en 8+8). Het is de bedoeling dat ze deze sommen met het antwoord uit hun hoofd kennen zodat we ze kunnen gebruiken bij het 'handig' rekenen. Bij spelling leren de kinderen woorden met -aai, -ooi en -oei en -eer, -oor en -eur. Voor de vakantie waren we uitgenodigd bij Tim Koldenhof. De kinderen leerden in korte tijd een dans die ze vervolgens aan elkaar lieten zien. Het was erg leuk.

 

Schatkaarten en miniwerkstukken (groep 3/4)

Voor de vakantie hebben we het thema ruimte afgerond. Een interessant thema, waar we volop van hebben genoten. We weten nu alles over de fases van de maan, de volgorde van de planeten en ook dat vallende sterren soms gewoon de vieze was van astronauten kan zijn! We hebben het boek André het astronautje gelezen en daar ook een eigen verhaal van gemaakt. Alle verhalen hebben we aan elkaar voorgelezen en dat was stiekem best nog wel spannend. Maar wat waren ze leuk! Daarom hangen ze speciaal in de klas om nog eens terug te lezen. Groep 3 Voor het nieuwe thema de schat duiken we in de wereld van de piraten, schepen en schatkisten en oefenen woorden als dolfijn, prinses, boompje, kleedje en haai. Daarnaast komen we van alles te weten over de piraat, oude munten en schatkaarten en leren we hoe je een kaart moeten lezen én maken. Om dit goed te …

Meer lezen.

Rots en Water (groep 5)

5 Maart is Chantel van Coda bij ons in de klas geweest. Ze heeft ons geïnformeerd over de Kinderjury. 6 Weken lang gaan we boeken lezen die in aanmerking komen als beste kinderboek van 2018. Daarna brengen we onze stem uit. Voor de schrijvers is er behalve een landelijke prijs ook een Apeldoorns Uiltje te verdienen. Verder zijn we aan het oefenen voor De Viering. Wat we gaan doen, is nog een verrassing. Komende weken starten we met een sociale training: "Rots en Water". Groep 5, van juf Gemma, heeft op 21 maart en 15 april een dansles en voorstelling bij Tim Koldenhof. Helaas hebben we nog niet genoeg rijders. Mocht u kunnen, geef u dan op bij juf Gemma. Bij te weinig rijders kan de les niet doorgaan.

 

Huisdieren in de klas! (groep 7)

Groep 7 Wat was het lekker om even een weekje vakantie te hebben  Maar… wat is het ook weer leuk om op school te komen. We hebben namelijk onze eigen huisdieren in de klas, visjes! Ondanks het goede voerblok in de vakantie, bleek de lekkere trek bij een aantal zo groot dat we ineens twee visjes minder hadden. Toch zwemt er gelukkig nog genoeg moois rond. We gaan naast het harde werken eveneens ons best doen om iets in elkaar te zetten voor de viering, het worden dus leuke weken! En…uhm…we durven het bijna niet meer te zeggen…maar denken jullie aan het oefenen voor het verkeersexamen?!!

 

Op naar de CITO Eindtoets (groep 8)

Groep 8 is nog steeds hard aan het werk. We werken met rekenen aan het metriek stelsel. Inhoud, oppervlakte en het omrekenen van de maten. Best wel pittige kost! Ook zijn we met geschiedenis begonnen met het hoofdstuk over de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkend, maar wel heel leerzaam hoofdstuk. We staan hier uitgebreid bij stil. Ook bereiden we ons deze maand voor op de Eindtoets CITO. We laten alle taken een keer voorbij komen zodat de leerlingen weten welke soort taken ze kunnen verwachten bij de echte toets.Inmiddels zijn alle leerlingen aangemeld bij het voortgezet onderwijs en wachten ze de komende weken of en waar ze geplaatst worden. Ook hebben we het thema voor het eindfeest gekozen. De kids van groep 8 sluiten de basisschooltijd af in USA-stijl! Ook is de musical gekozen en gaan we knallen met de musical De Feestplaneet!

 

Facebook

De Eendracht heeft een Facebookpagina! Volgt u ons ook? www.facebook.com/OBSDeEendracht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055