nieuwsbrief openbare basisschool de Eendracht 9 januari 2019

Inleiding

Hoewel het officieel niet meer mag doen we het toch nog even: de beste wensen allemaal voor het nieuwe jaar! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer lekker uitgerust de klas in kan. Zo fris en vrolijk als de school nu is, zo gaan wij ook de tweede helft in. Wij hebben er zin in, jullie toch ook?!

Wij wensen jullie... 
Iets goeds, iets lekkers
Iets geks, iets gekkers, 
Iets aardigs, iets liefs
Maar hoe dan ook, iets positiefs! 

Schoolregels OBS De Eendracht

Op onze school hebben we 4 positief geformuleerde schoolregels centraal staan. Deze schoolregels hangen ook herkenbaar in de school. Elke maand staat er een schoolregels centraal. In de klas besteden we ook aandacht aan deze regels. Dit zijn onze schoolregels. - We lopen rustig door de school - We helpen elkaar - We houden de school netjes - Eerst denken, dan doen. In de maand januari staat de regel: "Eerst denken, dan doen" centraal.  

De verbouwing

Wat zijn we blij met onze mooi opgeknapte school. De vloeren zijn mooi, de plafonds mooi strak, een nieuw ingerichte hal en nu is er in de Kerstvakantie ook flink geschilderd. De school is weer licht en fris. We zijn heel blij dat Leerplein055 in onze school heeft geïnvesteerd! Maar ook is er een bedankje op zijn plek voor de Oudervereniging. Zij hebben maar liefst €4000,00 bijgedragen aan de inrichting van de hal.

---

Werkstukken en presentaties

In groep 5 beginnen kinderen met maken van werkstukken en spreekbeurten met als doel het leren verzamelen van informatie en deze informatie eigenhandig te verwerken in een werkstuk of presentie. Natuurlijk is dat even wennen. Zoveel dingen waar je ineens aan moet denken en dan al die nieuwe programma's op de computer. Het is echter belangrijk dat kinderen hiermee zelf aan de slag gaan. We begrijpen dat u als ouder of grote broer of zus graag wilt helpen. Toch willen we benadrukken dat het project gemaakt wordt door het kind zelf. Al doende leert men!  

---

Vernieuwde normering Cito toetsen

Voorheen werden de Cito scores op het rapport aangeduid met letters A t/m E. Cito heeft echter een nieuwe normering doorgevoerd om prestaties beter in beeld te brengen. De nieuwe normering wordt aangeduid in de Romeinse cijfers I t/m V. Met ingang van januari 2019 zal de normering niet meer in letters, maar in Romeinse cijfers op het rapport worden weergegeven. Omdat bij de oude normering ten onrechte lijkt dat een C gemiddeld is (er zitten immers 2 scores boven en onder) heeft CITO een nieuwe normering ingevoerd. De nieuwe normering wordt uitgedrukt in de Romeinse cijfers I, II, III, IV en V.  Met ingang van dit schooljaar zal de normering van de Cito LOVS toetsen niet meer in letters maar in Romeinse cijfers op het Ouderportaal en de uitdraai bij het rapport worden aangegeven. Het is voor u en de kinderen even wennen, maar het geeft een duidelijker beeld …

Meer lezen.

Gratis zeilclinic

Na een groot succes in 2018, bestaat er ook in de na-zomer van 2019 weer de mogelijkheid tot deelname aan een gratis zeilclinic. Locatie: Apeldoornskanaal Periode: 2 t/m 13 September 2019 Geschikt voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar (groepen van 15 kinderen) Ouders kunnen een 3 tot 4 uur in ochtend of middag reserveren bij dhr. Guus in ’t Veld. email: guusintveld@gmail.com. Voor frisdrank en een versnapering wordt gratis gezorgd. Guus in 't Veld.

Nieuws uit de onderbouw

Als eerste natuurlijk de beste wensen voor 2019! We gaan er weer een bijzonder jaar van maken en samen met de kinderen veel leuke activiteiten ondernemen. Kerstdiner Wat was het een gezellig einde van het jaar op school. Iedereen was heel mooi aangekleed en in groep 1 hebben ze voor het eten een modeshow gehouden zodat iedereen zijn mooie kleren kon laten zien. In groep 2 hebben we naar het kerstverhaal geluisterd en daarna was het tijd om heerlijk te genieten van alle mee gebrachte hapjes. En wat was er veel en wat was het lekker!! We hebben er van gesmuld. Na het eten was er voor iedereen een leuk cadeautje van de evenementencommissie. Gelukkig bleven er na het diner een aantal ouders helpen met opruimen en begon daarna voor iedereen de kerstvakantie. Happy New Year! Op maandag 7 januari zullen we met de kinderen feestelijk het nieuwe jaar openen …

Meer lezen.

---

Daar zijn we weer! (groep 3/4)

Niet helemaal de start waar ik zelf op gehoopt had vanwege ziekte, maar we gaan er straks weer vol goede moed tegenaan! De komende periode staan er verschillende dingen op het programma. Zo is groep 3 begonnen met het thema feest. Na dit thema hebben ze alle letters geleerd. En dat moet natuurlijk gevierd worden. We zullen het thema dan ook feestelijk afsluiten. Met rekenen wordt er verder geoefend met de sprongen op de getallenlijn, het splitsen en de verliefde harten van 10. In groep 4 gaan we verder met de tafels van 2 en 3 en daar zullen die van 5 en 10 aan toegevoegd worden. Daarnaast is er een kleine verandering in het leesaanbod. Want vanaf nu wordt er gestart met Nieuwsbegrip, waarin het begrijpend lezen centraal staat. Dit zullen ze samen met de groep 4 van juf Désirée doen. Tot slot gaan we ons bezig houden met miniprojectjes over …

Meer lezen.

---

Allemaal nieuwe dingen! (groep 4)

Na de kerstvakantie zijn er behoorlijk wat nieuwe dingen in groep 4! We zitten nu in groepjes van 4, soms best moeilijk maar ook erg gezellig. Het samenwerken moet nu ook in het eigen groepje gebeuren. Ook het duo-lezen is anders; op maandag wordt er twee keer gelezen met Nieuwsbegrip. Dit is een artikel wat gaat over een actuele gebeurtenis. Op dinsdag maken we daar opdrachten van: begrijpend lezen! Estafette doen we voorlopig 1 keer in de week. Ook komen er wat nieuwe "klaar opdrachten". Het bezoek aan de bibliotheek op dinsdag 8 januari, was zeer geslaagd. Alle kinderen hebben lopen speuren naar titels van boeken en leuke boeken ontdekt. Allemaal hebben ze één boek meegenomen om op school te lezen. Zo hebben we in de klas onze eigen bibliotheek!

---

Begin van het nieuwe jaar (groep 5)

Inmiddels hebben we de kerstvakantie er op zitten. Hopelijk is iedereen weer goed uitgerust. Voor de vakantie hebben we een gezellig kerstdiner gehad. We hebben heerlijk gegeten van alle hapjes. 7 Januari beginnen we gelijk met een bibliotheekbezoek bij vestiging DOK Zuid. Dat is een mooi begin van het nieuwe jaar! We zullen ons verder komende periode o.a. bezighouden met het halen van een diploma "Veilig Internet", spreekbeurten met ondersteuning van een PowerPoint en werkstukken.

---

Een frisse start (Groep 5/6)

December was een drukke, maar gezellige maand voor groep 5/6. We zijn december begonnen met het sinterklaasfeest met surprises. Wat waren het mooie surprises en wat heeft iedereen zijn best gedaan! Na 5 december is direct de kerstboom opgezet om daar nog even van te kunnen genieten. Iedereen was enthousiast over de kerst decoratie en af en toe hebben we nog wat extra decoratie gekregen van ouders om het compleet te maken. Bedankt daarvoor! Het kerstfeest hebben we afgesloten met een heerlijk kerstdiner waar alle ouders en kinderen super hun best voor hebben gedaan. Na afloop van het kerstdiner hebben we samen met een aantal ouders de kerstversiering alvast opgeruimd. Vrijdag voor de vakantie hebben we met de klas het lokaal opgeruimd, de plattegrond gewisseld en nog even lekker gespeeld met speelgoed. Een heerlijke ochtend om de vakantie mee in te luiden. We beginnen 2019 fris en met een nieuwe …

Meer lezen.

Januari 2019! (groep 6)

Wat hebben we een leuk kerstdiner gehad, het was supergezellig. Wat waren er veel lekkere hapjes. Ook kreeg iedereen aan het eind een leuke 'kerstmuts'. Alle ouders bedankt voor het maken van de hapjes en het meehelpen opruimen naderhand. Vrijdag was de klas alweer spik en span, mede door een aantal ouders die heel enthousiast de klas hebben schoongemaakt. Maandag zijn we weer van start gegaan. Fijn om iedereen weer zonder verwondingen in de klas te hebben. Volgende week gaan we van start met de CITO-toetsen. Het zou fijn zijn als de kinderen uitgerust hieraan gaan beginnen.

Frisse start (groep 7)

Wat hebben we lekker kunnen uitrusten in die twee weken vakantie maar natuurlijk ook veel feest gevierd! Fijn om elkaar na zo’n lange tijd weer te zien en met een frisse start te beginnen. De kerstboom ligt weer braaf ingepakt op zolder en we gaan de tafel in de klas klaarmaken voor de winter. Voor de vakantie kregen we bij het rekenen die moeilijke breuken steeds beter onder de knie en met de extra hulp van juf Marieke die bij ons stage loopt, komt dat zeker goed! Vanaf vrijdag gaan we weer verder met het handvaardigheid circuit en gaan we ons best doen om de mooiste dingen te maken. Het is misschien wat koud op de fiets, maar niet vergeten om met ons te oefenen voor het verkeersexamen hoor! Wij van groep 7 wensen iedereen een heel Gelukkig Nieuwjaar!!!

---

Op naar het voortgezet onderwijs (groep 8)

We zijn in het nieuwe jaar meteen begonnen met de adviesgesprekken voor de middelbare school. Voor veel kinderen best wel een spannend gesprek, maar in het gesprek is het goed om te merken dat veel leerlingen zich al goed hebben voorbereid en al goed weten tussen welke scholen ze kunnen kiezen. Op woensdag 9 januari zijn we naar de bibliotheek in Dok Zuid geweest. Een quiz met zoveel mogelijk vragen beantwoorden door de antwoorden in de bieb te vinden. Door goed samenwerken en de goede zoekskills van de leerlingen hadden ze maar liefst 43 vragen goed beantwoord!

Facebook

De Eendracht heeft een Facebookpagina! Volgt u ons ook? www.facebook.com/OBSDeEendracht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

OBS De Eendracht is onderdeel van Leerplein055