Kinderboekenweek in de klas

woensdag 17 oktober 2018

Is het u ook opgevallen? Er hing iets extra’s in de lucht de afgelopen week en we werden er allemaal heel blij en vrolijk van: vriendschap! Er is tijdens de Kinderboekenweek in alle groepen hard gewerkt aan het thema van dit jaar en de resultaten zijn om van te smullen.
De kinderen van groep 1 hebben onder andere gewerkt aan een woordweb over vriendschap, want ja wat hoort daar nu eigenlijk allemaal bij? De kinderen van groep 2 hadden stiekem niet genoeg aan het Boekenweekgeschenk en zijn daarom zelf maar in de pen gekropen met als resultaat een eigen prentenboek. In groep 3 hebben ze de vriendschap gevierd met een heuse slinger. Hand in hand hingen de portretten in vrolijke kleuren aan de muur!

Helemaal in het hoekje van de school schoof er in groep 4 af en toe hoog bezoek aan. Mama’s, papa’s, opa’s en oma’s mochten de hele week langskomen om een verhaal voor te lezen. Of dat gezellig was? Reken maar! In groep 3/4 werden de kinderen aan het denken gezet over vriendschap. Want kun je eigenlijk wel vrienden zijn met de koning, Sinterklaas, een robot of geld?
In het andere hoekje van de school, in groep 5, is hard gewerkt aan vriendschapsgedichten en in groep 6 hangen de zelfportretten van de kinderen gezellig aan de muur. In de hal voor de deur van groep 5/6 is het vriendschapshuisje te bewonderen. Het is nog in aanbouw, dus hopelijk vindt er binnenkort een housewarming plaats!

En tot slot hebben de stoere bovenbouwers van groep 7 en 8 onder andere geschreven over het belang van vriendschap en wat dat voor hen betekend. Samen hebben ze ook nog een kleurrijke vriendenslinger gemaakt. Ook hebben ze samen een escape room (op de computer) gemaakt over de Kinderboekenweek.

Kortom, een ontzettend productieve week waarin er veel geleerd is over vriendschap en we met z’n allen hebben laten zien hoe eendrachtig we zijn en hoe belangrijk vriendschap is!

Delen via