Groep 7 is druk bezig!

donderdag 26 september 2019

Groep 7 is druk bezig!

De afgelopen weken stonden in het teken van elkaar leren kennen en het rustig opbouwen van de leerstof. We merken aan de meeste kinderen dat het af en toe best ploeteren is om al het werk af te krijgen. Het is ook nogal wat; ineens zelf plannen en nadenken welke lessen wanneer af moeten zijn.
Het werktempo moet in groep 7 wat omhoog en dat vinden velen een uitdaging. We helpen ze erbij en proberen ze zoveel mogelijk te stimuleren te blijven concentreren op het werk.
De kinderen vinden het erg gezellig met elkaar en de onderlinge sfeer is goed. Dat merken we tijdens het doen van spelletjes, gezellige kletspraatjes onder het eten en drinken en tijdens het buiten spelen. Daar zijn wij blij mee!
Via de mail hebben jullie kunnen lezen dat we komende periode hard aan de slag gaan met de tafels. In de klas zullen we spelletjes spelen om zo de tafels nog sneller op te kunnen zeggen. Als er thuis ook flink geoefend gaat worden zullen de kinderen hier veel gemak van hebben tijdens het maken van het rekenwerk op school.
Afgelopen dinsdag hebben alle kinderen kopiebladen meegekregen van spelling. Hierop staan oefeningen die zij kunnen doen met de verschillende categorieën die de afgelopen periode centraal stonden tijdens de spellingslessen. We zien graag dat deze thuis gemaakt worden en weer worden ingeleverd op school (daar kunnen zij ze nakijken). Zo oefenen de kinderen met de categorieën en dit zal invloed hebben op de resultaten van de dictees.

Delen via