De leerlingenraad

woensdag 29 november 2017

Wij zijn Amy en Sarah en wij zitten al meer dan een jaartje in de leerlingenraad. Wij wilden graag in de leerlingenraad, omdat we allebei veel ideeën hadden.

We hebben meegedaan aan de verkiezingen en we zijn gekozen door onze klas, dus wij zitten er nu in, maar wij zijn niet de enige die ideeën bedenken, want er stond namelijk een ideeënbus in de gang waar kinderen hun ideeën op een blaadje schrijven. Dat is ook door veel kinderen gedaan.

Deze kinderen zitten nu op dit moment in de leerlingenraad:
Jonas en Carice uit groep 3/5.
Jorg en Samuel uit groep 5.
Lianne en Fahces uit groep 6.
Indy en Fleur S. uit groep 7.
Amy, Sarah en Rafael uit groep 8.

Dit is wat wij doen bij de leerlingenraad:
We vergaderen ongeveer 1x per maand, met Juf Ellen. Maar ook mogen we zelf bij elkaar komen als we willen overleggen. Meestal beginnen we met een rondvraag, daarin bespreken we wat we deze les gaan doen en of we nog nieuwe ideeën hebben. Dan gaan we kijken welke ideeën we kunnen uitvoeren en welke niet. Dan bespreken we hoe we die ideeën gaan uitvoeren en wie welke ideeën gaat uitvoeren.  Zo hebben we al een paar ideeën uitgevoerd zoals:
– De meesters en juffen zijn bezig met het pesten op onze school en wat we daar mee doen.
– Een spiegel op de meisjes-wc.
– En we zijn nu bezig om betere sloten bij de wc’s te maken.

Ook is het al duidelijk gemaakt dat er geen tablets op school komen maar waarschijnlijk wel chromebooks (Soort van tablets met een toetsenbord eraan). Als ze komen dan komen ze waarschijnlijk in 2018. Hier zijn Leerplein055 en onze school nu mee bezig.

Ook komt er nieuw buitenspeelgoed voor alle groepen. Waarschijnlijk in een bak, zodat iedereen weer lekker buiten kan spelen met nieuwe materialen.

Delen via