Van boekenexpert naar computerexpert (gr.5)

dinsdag 26 januari 2021

Voor de kerstvakantie waren we ons nietsvermoedend aan het voorbereiden op een vrolijke kerstafsluiting om elkaar nadien gewoon weer te zien. Helaas liep het anders dan gepland. Maar jeetje wat heb ik toch een kanjers in groep 5!

We hebben vooraf gelukkig nog snel en beetje kunnen oefenen met Classroom, maar stuk voor stuk zijn het kleine computerexperts aan het worden. Iedere ochtend zitten ze klaar in Meet waarin ze laten zien dat het schakelen met de microfoon van aan naar uit peanuts is en een les haast net zo gevolgd wordt als in de klas. Even zelfstandig een Meet linkje aanmaken, nee daar hebben ze de juf niet meer voor nodig en ook voor het stellen van vragen in Classroom deinzen ze niet terug.

Iedere maandagochtend starten we met een weekendpraatje. Afgelopen week hebben we gekletst via emoji’s. Het was even puzzelen, maar uiteindelijk hebben we een heleboel avonturen weten te raden. De andere ochtenden wisselen we af met een reken-of spellingopdracht. Zo hebben we bijvoorbeeld de tafels geoefend met een quizje goed of fout, waarbij er gebruikt werd gemaakt van wel heel diverse groene en rode voorwerpen. En iedere woensdag zitten we allemaal klaar met ons favoriete boek, want dan is het boekendag. We bespreken de boeken die thuis gelezen worden en lezen samen gezellig in Meet. Inmiddels worden de digitale werkkamers ook volop gebruikt, zodat we ook online fijn kunnen samenwerken. Zoals ik al zei; echte kanjers in groep 5!

Hoewel het thuiswerken prima verloopt hopen we natuurlijk allemaal dat we 8 februari de tafeltjes weer mogen afstoffen en we de lessen weer in de klas kunnen oppakken. Tot die tijd blijven we (samen met u) dapper doorwerken en treffen we elkaar gewoon in Meet!

Delen via