Rood, wit, blauw en geel… (groep 3/4)

vrijdag 30 november 2018

U kent ze vast wel de mooi gekleurde kubussen. Hier in groep 3/4 zijn ze niet meer weg te denken. Er is de afgelopen tijd door groep 4 veel geoefend en de kleuren werden steeds sneller gevonden. Natuurlijk kon een wedstrijd niet uitblijven! En de juf… die snapt er nog steeds niks van.
En uiteraard zijn er ook bij ons de afgelopen weken heel wat pietenplaatjes de klas in gekomen. We vonden ze zelfs een keer in de tassen! Afgelopen week hebben we zoveel mogelijk geruild om het leesplankje vol te krijgen. Paard – mijter – koek – dak zijn woorden die we nu net als de pieten zonder moeite kunnen lezen! Op 5  december zullen we Sint eens laten horen hoe goed dit gaat.

Groep 3
Met Lijn 3 zijn we gestart met een nieuw thema: mijn lijf. De kinderen zullen naast de nieuwe letters ook een heleboel te weten komen over het lichaam. Het splitsen met rekenen gaat nog steeds door, maar ook nieuwe dingen als sprongen van 2 en 5 en het maken van groepjes zal aan bod komen. Thuis oefenen? Met een handje pepernoten kan er eenvoudig gerekend worden. En het is nog lekker ook!

Groep 4
De afgelopen tijd hebben we hard geoefend met sprongen van 10 en het heen en weer lopen op de getallenlijn tot 100. Het waren behoorlijke loopafstanden, maar ze hebben dapper doorgezet! De komende tijd zullen we met rekenen gaan oefenen met splitsen, handig rekenen en klokkijken. Het gaat om de hele en halve uren en de kwartieren, dus vraag gerust thuis eens hoe laat het is!

 

Delen via