Rapportgesprekken met leerlingen erbij

zondag 4 maart 2018

Op 19 en 20 februari zijn de rapportgesprekken voor groep 1 t/m 8 geweest. De leerlingen van groep 5 t/m 8 waren aanwezig bij de gesprekken. De leerlingen van groep 4 mochten kiezen of ze aanwezig wilden zijn bij het gesprek.

Voor ons als leerkrachten was het ook de eerste keer om zo een rapportgesprek te voeren. We vonden het erg prettig om zo met u en uw kind te kunnen praten. We denken dat het heel waardevol is om de leerlingen zo bij hun eigen leerproces te betrekken.

Aan de kinderen konden we merken dat ze het in eerste instantie nog wat spannend vonden. Wat gaan de juffen/meesters van ons vragen? En zo ineens met leerkracht en ouders praten kan soms toch wat confronterend zijn. Maar wat deden ze het goed!
De meeste kinderen kwamen met een goede voorbereiding naar het gesprek. Zij wisten wat zij ons wilden vragen of zeggen en waren erg open. Samen hebben we gekeken naar de dingen die goed gaan, waar de kinderen trots op zijn. Daarnaast hebben we gekeken waar de kinderen nog aan willen werken en hoe ze dat willen doen. Wat hebben ze daar bij nodig.

Wij hebben zelf genoten van waardevolle gesprekken waarin we kinderen zowel trots als kritisch op zichzelf hebben gezien. Voor wat betreft de spanning van de kinderen? Die was na het gesprek bij de meeste kinderen helemaal verdwenen.

 

 

 

Delen via