Nieuws uit de onderbouw

vrijdag 23 februari 2018

Welkom
Na de vakantie zal er een derde kleutergroep starten op school. Deze groep zal starten in het lege kleuterlokaal. We weten zeker dat de kinderen en hun juffen het er naar hun zin zullen hebben. Hierbij verwelkomen we juf Ingrid en juf Heleen en wensen hen en de kinderen heel veel plezier en gezelligheid toe.

Voorlezen
Op de dinsdagochtenden zal Chantal, van de bibliotheek, in de groepen 0/1, 1 en 2 voor komen lezen. Ze doet dit met kleine groepjes en zal elke keer een nieuw spannend boek meenemen.

Winter
De donderdag voor de vakantie hebben we in de onderbouw het thema Winter afgesloten. In het speellokaal hebben de juffen een poppenkastvoorstelling gegeven van Kikker is verliefd. Aan het eind ging Kikker zelf trouwen met zijn grote liefde Eend. Kikker en Eend trakteerden de kinderen op iets lekker en daarna was er een groot disco feest.

Lente
Na de vakantie zullen we beginnen met een nieuw thema. We gaan heerlijk genieten van de Lente en het Voorjaar. We zullen het natuurlijk gaan hebben over de bollen die in het voorjaar hun mooie kleuren aan bloemen zullen laten zien en niet te vergeten natuurlijk het nieuwe leven dat nu al op meerdere plekken te zien is.

speelgoedochtend
Op vrijdagochtend 16 maart is er speelgoedochtend. Dit houdt in dat alle kinderen iets mee naar school mogen nemen. Denk hierbij aan een bordspel of memory, een auto of een knuffel. Liever geen speelgoed met veel kleine stukjes of iets dat veel geluid maakt.

Van dassenburcht tot luchtkasteel
Dit jaar zullen de kleutergroepen weer een bezoek brengen aan park "de hoge Veluwe". Ter voorbereiding zullen er vrijwilligers van het park op school een introductie les komen geven.
Bij de groepen zal een lijst komen te hangen waarop ouders kunnen aangeven dat zij mee willen naar de les op het park. De data van de buitenles zullen we zo snel mogelijk bekend maken.

Dagje vrij
Op vrijdag23 maart zijn de groepen 0/1, 1 en 2 vrij.

Pasen
Op 29 maart zullen we op school het Paasfeest gaan vieren. We zullen heerlijk met de klas genieten van een ontbijt op school. De rest van de dag zal in het teken van Pasen en de Paashaas staan. We zullen spelletjes doen en natuurlijk helpen bij het zoeken naar de eieren die op het plein verstopt zijn.

Bingo
De datum van de jaarlijkse Bingo is verplaatst naar 13 april!! Zet het al vast in de agenda. Het gaat een geweldige avond worden waarin spetterende prijzen te winnen zijn!!

Delen via