Nieuws uit de onderbouw

vrijdag 1 april 2022

De maand april is weer begonnen. Altijd een leuke maand met veel activiteiten en verrassingen. Het begon deze maand al goed met een mooie witte deken waar de kinderen heel kort even van konden genieten.

Open dag
Op woensdag 6 april is er open dag op school. Ouders die op zoek zijn voor naar een leuke school mogen dan een kijkje komen nemen en zullen rond geleid worden door leerlingen uit de leerlingenraad.

Park de Hoge Veluwe
Op vrijdag 8 april gaat groep 0/1 naar park de Hoge Veluwe voor een buitenles. Er wordt onder  leiding van vrijwillige gidsen een mooie wandeling gemaakt en allerlei opdrachten gedaan om Erik Eekhoorn te helpen bij zijn verjaardagsfeest. Ouders die meegaan alvast bedankt voor het rijden en begeleiden.

Paasfeest
Op donderdag 14 april vieren we Pasen. We houden een eiertik wedstrijd in de klas, dus elke leerling moet een gekookt ei meenemen. Ook houden we een voorjaarsoptocht door de buurt. We gaan ook spelletjes spelen op het plein .  We gaan paaseieren zoeken samen met Paashaas en sluiten de dag af met een heerlijke High Tea die door de ouders van de EC klaargezet en voorbereid is. Daarna zijn de kinderen heerlijk een paar dagen vrij.

Porpje
Op woensdag 20 april gaan we met alle kleuters naar Orpheus om naar een voorstelling te gaan kijken. De voorstelling heet “porpje”. We zijn erg benieuwd hoe de kinderen het gaan vinden. Het is ontzettend fijn dat deze voorstellingen weer mogen. Ouders die meegaan om te rijden, mogen ook blijven kijken bij de voorstelling.

Park de Hoge Veluwe
Op donderdagochtend 21 april gaat groep 2 naar Park de Hoge Veluwe. We gaan daar een mooie lange wandeling houden door een gedeelte van het park. Ook blijven we er tussen de middag om te picknicken (mits het mooi weer is) en kunnen we daarna nog gaan spelen in de speeltuin.

Koningsdag
Op vrijdag 22 april vieren we Koningsdag. ’s Ochtends spelen we spelletjes op het plein en zal groep 8 ons hierbij helpen. Iedereen ook zelf speelgoed meenemen omdat het speelgoedochtend is. Graag wel spelletjes waar de kinderen samen mee kunnen spelen en die niet te veel kleine onderdelen hebben of die veel lawaai maken.

Meivakantie
Na al deze activiteiten en feesten kunnen we gaan genieten van de mei vakantie. Heerlijk 2 weken genieten van hopelijk mooi weer. Na de vakantie starten we bij de kleuters met het thema ‘AU’. Dus zijn er nog ouders die werken in het ziekenhuis, huisartsenpraktijk, fysiotherapie enz. Dan horen we het graag.

Delen via