Nieuws uit de onderbouw

donderdag 5 september 2019

Wat een heerlijke vakantie hebben we gehad en wat hebben we er weer zin in om te beginnen. Samen leren, samen spelen en vooral ook samen veel plezier hebben.

Leestassen
Op school kunnen ouders elke maand een boek lenen om thuis gezellig te lezen. Op deze manier komen kinderen en ouders in aanraking met veel verschillende soorten voorleesboeken. Dit werd tot vorig jaar geregeld door een paar enthousiaste onderbouwouders. Helaas zijn hun kinderen naar de middenbouw gegaan en zijn we op zoek naar 2 of 3 nieuw ouders die dit willen gaan doen. Het houdt in dat je op elke eerste vrijdag van de maand iets eerder op school komt om de kar met boeken in de gang te zetten. Ouders en kinderen komen dan bij je om een boek uit te zoeken. Dit noteer je in de map en dan kunnen ze het boek meenemen. Als je dit leuk zou vinden, geef het even aan bij de leerkracht.

Ouderavond
Op dinsdag 17 september is de jaarlijkse ouderavond. Voor de midden- en bovenbouw is dit in een nieuw jasje gestoken. Voor de groepen 1,2 en 3 zal dit op dinsdagavond 17 september zijn. De leerkrachten zullen dan uitleggen hoe het schooljaar er uit ziet en hoe er in de klas gewerkt wordt. De inloop is om kwart voor 7. We zullen dan om 7 uur beginnen en om 8 uur zal het afgerond worden. We hopen op een grote opkomst omdat er toch wel dingen verteld worden die erg belangrijk zijn.

Juf Nienke
Een aantal ouders zal haar al kennen. Juf Nienke heeft vorig jaar les gegeven op onze school in groep 7. Dit jaar zal ze op maandag in groep 1/2 staan als Juf Ellen er niet is.

Thema
We zijn de eerste week begonnen met het thema vakantie. Kinderen vertellen over de plekken waar ze zijn geweest en wat ze hebben gezien.

Leefstijl
We zijn in de groepen begonnen met de lessen van Leefstijl. De kinderen maken kennis met Jikke en de verhalen die erbij horen. Ook spelen we veel spelletjes en toneelstukjes om op die manier veel over elkaar te leren en te leren hoe je in bepaalde situaties het beste kunt reageren.

Delen via