Nieuws uit de onderbouw

dinsdag 2 november 2021

We hebben in groep 1 een aantal ouders in de klas gehad die hun beroep hebben laten zien! Zoals een militair, brandweerman, kapper en glazenwasser. De kinderen hebben er van genoten!! Nog hartelijk bedankt.

Wat is het toch heerlijk om een week vakantie te hebben en wat heerlijk ook om daarna met het thema “Herfst” te kunnen beginnen. Het is altijd jammer dat het maar 3 weken is, want er is zo veel te leren en te zien en te ontdekken over herfst. Elke klas heeft een emmer gekregen met daarin een cultuur van schimmeldraden. Het is mooi om te zien hoe hier de paddenstoelen uit voort groeien. Dit jaar hebben we kastanjechampignons gekregen.
Maar de komende maand staat er nog veel meer te gebeuren; appelmoes maken, boswandeling, disco, Sint Maarten enz. Na het thema “Herfst” is het al weer tijd voor Sinterklaas. Wij kijken naar het Sinterklaasjournaal op school en natuurlijk mogen de kinderen ook hun schoen weer zetten. Maar hierover volgt later meer informatie. Hieronder nog even de belangrijkste data:

  • 3 november: We gaan met alle 3 de groepen naar het bos voor een gezellige boswandeling. Alle kinderen mogen een eierdoos meenemen om hier spulletjes in te doen die ze vinden
  • 4 november: Elk jaar houden we 3 keer een ontruimingsoefening. We gaan dan met alle kinderen zo snel mogelijk naar buiten als het alarm af gaat.
  • 5 november: Ook dit jaar weer een gezellige griezelige Halloween disco op school. De entree kost €1. Alle kinderen krijgen een lekker koekje en mogen gratis limonade drinken. Ook is er tegen een kleine vergoeding snoep en chips te koop. Het is handig om bijvoorbeeld het geld in een klein tasje of portemonnee te doen en anders in de broekzak.
  • 11 november: We maken op school een lampion voor Sint Maarten. Alle kinderen krijgen er dit jaar ook een lichtje bij van de Evenementen Commissie. Dan kan iedereen die avond thuis met papa of mama door de buurt lopen.
  • 16 november: We gaan op school weer de schoen zetten. Dat mag van Sinterklaas altijd 1 keer. Graag een extra schoen meegeven! En natuurlijk een lekkere wortel voor Ozosnel of een mooie tekening voor Sinterklaas.
  • 24 november: De juffen en meesters gaan vandaag zelf weer een dagje naar school en dus zijn de kinderen vrij.
  • 26 november: groepen 1 en 2 vrij

Delen via