Nieuws uit de onderbouw (groep 0/1, 1 en 2)

donderdag 7 maart 2019

Na een heerlijke vakantie waarin iedereen flink kon genieten van het schitterende voorjaarsweer, zijn we weer vol frisse zin begonnen. Ook in de maand maart staat er weer van alles voor de deur.

Thema: voorjaar
In elke klas staan de voorjaarsbollen op de tafels. De hyacinten, irissen, tulpen, blauwe druifjes en narcissen komen al mooi uit en laten ons weten dat het voorjaar er aan komt. Altijd een heerlijk moment van het jaar.

Boomwhackers
Op dinsdag 5 maart krijgen we de laatste les van onze muziek juf en dan hebben we zo veel leuke dingen gedaan met dans en muziek dat we op vrijdag 8 maart daar een korte voorstelling over willen geven. Vanaf kwart over 11 zal er in het speellokaal demonstratie gegeven worden door alle groepen. We hopen dat er veel ouders komen kijken.

Speelgoedochtend
Op woensdag 13 maart is het speelgoedochtend. Alle kinderen mogen dan speelgoed mee naar school nemen. Denk hierbij aan speelgoed waar de kinderen samen mee kunnen spelen en waar niet te veel kleine stukjes bij zitten. Liever geen vechtspeelgoed of heel duur speelgoed. Als kinderen geen speelgoed meenemen is dit geen probleem. Er is zo veel in de klas dat er altijd wel iets is om gezellig samen mee te spelen.

Staken
Op 15 maart zijn de kinderen vrij omdat de meeste leerkrachten van de Eendracht mee doen met de landelijke staking.

Viering
Op vrijdag 22 maart is de grote viering in de grote hal. Vanaf half 10 zullen alle kleuters op het podium allerlei liedjes, dansjes en toneelstukjes laten zien. We hopen dat er weer veel ouders en grootouders komen kijken. Het is wel fijn als iedereen tot het eind blijft zitten en niet tussendoor opstaat om naar huis te gaan. Dit is voor de kinderen die nog moeten optreden niet zo leuk.
We gaan er van het begin tot het eind een knallende voorstelling van maken die zeker de moeite van het kijken waard zal zijn!

Bingo
Op vrijdag 22 maart is de jaarlijkse Bingo. In de grote hal zal vanaf half 7 een fantastische avond beginnen. Er zijn ontzettend mooie prijzen gekocht en gesponsord die iedereen wel zou willen winnen. De eerste 5 rondes kost een kaartje 50 cent en de 6de ronde is een super ronde met extra grote prijzen. Dan kost een kaartje €1,50. Er is dan ook een restaurant op school waar drinken en lekkere hapjes te koop zijn.
Bij elk lokaal zal een baklijst komen te hangen waarop ouders kunnen aangeven of zij iets voor school willen bakken. Bijvoorbeel een cake, cupcakes, koekjes enz.

Schoolfotograaf
Op 25 en 26 maart komt de schoolfotograaf op school. Hier krijgt u nog verdere informatie over.

Voorjaarsoptocht
Op donderdag 28 maart houden we een voorjaarsoptocht door de buurt. Alle kinderen zullen een mooie voorjaarsstok maken en we gaan vrolijk zingend door de buurt en zorgen we er voor dat iedereen met een vrolijk voorjaarsgevoel het voorjaar ingaat.

Vrij
Op vrijdag 29 maart hebben de kleuters een extra vrije dag.

Delen via