Koningsspelen

donderdag 27 maart 2014

Koningsspelen 2013De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. Afgelopen jaar zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van onze nieuwe Koning.

Met ruim 1.3 miljoen sportende leerlingen/kinderen waren de Koningsspelen afgelopen jaar een overweldigend succes. En mede door het succes van de eerste editie is in overleg met het Koningshuis besloten om ook dit jaar de Koningsspelen weer te organiseren. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen!

Op vrijdag 25 april  starten we deze dag op school met een Koningsontbijt. Groep 1 t/m 8 ontbijten gezellig samen met elkaar in hun klas. Na het ontbijt gaan wij onder leiding van Marit en Sophie uit groep 8 met alle leerlingen om 9.30 uur de Koningssportdag officieel starten met Doe de Kanga. Op het vrolijke en opzwepende nummer kunnen alle deelnemende kinderen met elkaar de spieren opwarmen voor de Koningssportdag. Als we dat allemaal tegelijk doen, vestigen we hiermee een wereldrecord.

In het kader van de Koningsspelen doen we, van 19 t/m 27 april,  ook mee aan de Nationale Sportweek. Dit is dé week van het jaar waar de sport in Nederland extra aandacht krijgt.

De Eendracht doet op dinsdag 22 april 2014  met groep 7 en 8 mee aan de Sportclinics in het Omnisport. De leerlingen van groep 5 en 6 Kinderen gaan op 25 april meedoen aan een sport- en spelcircuit in Sporthal Zuiderpark  dat anderhalf uur duurt.

Zwemmiddag Aquacentrum Malkander
Ook kunnen de leerlingen tijdens de Sportweek van  zwemmen tegen een reductietarief bij Aquacentrum Malkander tijdens openingstijden. Dit tegen inlevering van een kortingskaartje. Dit kaartje zal van tevoren worden uitgereikt op school.

Delen via