Even voorstellen: School Maatschappelijk Werker Lyke Lagerwey

donderdag 29 oktober 2020

Beste ouders, Graag stel ik mij aan u voor. Sinds vorig schooljaar ben ik aan basisschool ‘de Eendracht’ verbonden als School Maatschappelijk Werker (SMW).
Wat kun je van mij als SMW verwachten?
Soms merk je dat je kind zich niet helemaal prettig voelt, niet lekker in zijn of haar vel zit. Je kind is vaak boos, verdrietig of moe, lusteloos. Merk je iets van pestgedrag of dat je kind het lastig vindt om vriendjes te maken? Dat kan met school te maken hebben of er speelt misschien iets in de thuissituatie wat lastig is voor je kind. En als je er naar vraagt is er niets aan de hand of je kind wil er niets over zeggen. Ook kan het zijn dat zorgen om geld hebt, of dat jullie het als ouders even niet meer goed weten. Misschien heb je vragen over sportmogelijkheden of over kinderactiviteiten in de wijk?

Hoe doe ik dat?
Behalve met jou als ouder kan ik ook één of meer gesprekjes met je kind voeren, of met jullie samen. Met behulp van bijvoorbeeld emotiekaartjes kunnen we gevoelens zichtbaar en bespreekbaar maken.

Dat kan al een heleboel lucht geven! Met jonge kinderen gebruik ik vaak een handpop om mee te praten, voor veel kinderen praat dat gemakkelijker. Heb je vragen of maak jij je zorgen? Kom dan gerust binnenwandelen om samen even te sparren over jouw vragen, je zorgen of jouw kind. Twee weten meer dan één.

Donderdag 5 november en 10 december ben ik op school aanwezig van 08.15-09.30 uur. Je kunt je aanmelden via de leerkracht van je kind. Ik zie je graag! Lyke Lagerwey.

Delen via