E-waste Race groep 7 gestart!

donderdag 30 mei 2024

Woensdag 29 april hebben we een gastles gehad over het belang van het beter inzamelen van e-waste, elektronisch afval en vanaf volgende week doen wij, net als vorig jaar, mee aan de E-Waste Race! Dit betekent dat wij ongeveer vier weken lang de strijd aan gaan met 10 basisschoolteams om zo veel mogelijk elektronische apparaten in te zamelen.

Wat gaan we verzamelen?

Het gaat om afgedankte kapotte of reparabele elektronische apparaten; dit zijn alle apparaten met een stekker of die gebruik maken van een batterij/accu. De spullen worden verzameld in containers op school en kunnen iedere ochtend voor aanvang buiten bij één van de groep 7 vertegenwoordigers worden ingeleverd. De apparaten die worden ingeleverd moeten wel aan een aantal voorwaren voldoen:
– De apparaten moeten in de (grijze) containers passen die op school worden geplaatst. Apparaten mogen niet groter zijn dan 50cm bij 50cm.
– Het elektronisch afval moet afkomstig zijn van huishoudens. Afval afkomstig van bedrijven is niet toegestaan en geen batterijen! Kun je zelf batterijen en accu’s uit de apparaten halen? |
Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten en lever deze in bij een batterijenbak in de buurt, bijvoorbeeld bij uw lokale supermarkt.
– Het is niet toegestaan om losse accu’s of batterijen in te zamelen voor de E-waste Race, het gaat echt om de apparatuur.

Dus heeft u nog e-waste thuis liggen? Neem het mee naar school! Wij hopen zo veel mogelijk e-waste te verzamelen. Dat is goed voor het milieu én zo winnen wij een mooie prijs: een robotje voor in de klas!

Let op: heeft u grotere apparaten, maar wilt u ze wel inleveren dan kan dat ook via de website van E-waste. U kan dan het apparaat aanbieden door deze aan te melden. Wij zien dan in het klassensysteem een reservering staan en kunnen het apparaat bij u thuis ophalen en wegbrengen naar Foenix. Zo verdienen wij als klas nóg meer punten voor onze scholenstrijd! Let op: geef hierbij wel aan dat het opgehaald moeten worden door De Eendracht, anders kunnen de andere scholen de reservering voor onze neus wegkapen en lopen we alsnog de punten mis.

Namens groep 7 alvast bedankt voor jullie hulp en inzet!

Delen via